Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πάσχα στην εξοχή!

Τί πιο ωραίο από το να γιορτάσουμε το Πάσχα στην εξοχή, να βρεθούμε κοντά στη φύση και να απολαύσουμε τις απαράμιλλες ομορφιές της πατρίδας μας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για προορισμούς που είναι ιδανικοί για τον εορτασμό του Πάσχα:

Πάσχα στα Μετέωρα

Τα πανέμορφα Μετέωρα με τα αμέτρητα μοναστήρια είναι ένας τόπος με βαθιά θρησκευτική παράδοση που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φυσική ομορφιά, την λαϊκή παράδοση και τη θρησκευτική κατάνυξη που απαιτεί ο εορτασμός του Πάσχα. Η πόλη της Καλαμπάκας απέχει μόλις 25’ με το αυτοκίνητο από τα Τρίκαλα και από εκεί μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα μοναστήρια και να περιηγηθούμε στα μονοπάτια των Μετεώρων απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα και τη μοναδική ομορφιά της περιοχής. Αξίζει να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη λειτουργία στο μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου και στη συνέχεια να απολαύσετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής που μένουν ανοιχτές μέχρι αργά.

meteora.jpg

Πάσχα στα νησιά

Ιδανικοί προορισμοί για τον εορτασμό του Πάσχα είναι και τα νησιά της Ρόδου και της Χίου.

Στη Ρόδο ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη ανάβει ο Καλαφουνός, μία πυρκαγιά που πρέπει να μείνει αναμμένη μέχρι την Ανάσταση για να καεί το ομοίωμα του Ιούδα. Στα στενά της Μεσαιωνικής Πόλης μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Φανουρίου. Ιδιαίτερη στιγμή είναι το πρωί του Μ.Σαββάτου όπου οι πιστοί αναπαριστούν την κατάρρευση του Άδη χτυπώντας με δύναμη τα θρονιά της εκκλησίας.

rodos.jpg

Στη Χίο στα Μεστά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιφορά του Επιταφίου στα μεσαιωνικά σοκάκια και το κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης. Την Ανάσταση στον Βροντάδο γίνεται ο χαρακτηριστικός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα σε δύο ενορίες των εκκλησιών, ένα έθιμο με ρίζες στην Τουρκοκρατία. Στη Χίο αξίζει να επισκεφτείτε τα ξακουστά μαστιχοχώρια που μοσχοβολούν μαστίχα και να γνωρίσετε από κοντά τη Νέα Μονή Χίου, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια ολόκληρης της Ελλάδας που ιδρύθηκε το 1024, αλλά και την τοπική γαστρονομία.

Πάσχα στη Θεσσαλία

Έξω από τη Λάρισα, ανάμεσα από τα επιβλητικά βουνά του Ολύμπου και της Όσσας, βρίσκεται η κοιλάδα των Τεμπών, ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο κατά μήκος του ποταμού Πηνειού. Εκεί βρίσκεται η φυσική σπηλιά του ναού της Αγίας Παρασκευής από όπου μπορείτε να πάρετε αγίασμα που αναβλύζει από τα βράχια. Στην προβλήτα σάς περιμένει το πλοιαράκι για μία βόλτα στον Πηνειό μέχρι τη γέφυρα της Ραψάνης, μία εμπειρία που θα σάς μείνει αξέχαστη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα θεσσαλικά έθιμα που αναβιώνουν την περίοδο του Πάσχα, τα λεγόμενα «Πασχαλόγιορτα» που γιορτάζονται στην περιοχή του Μεγαλόβρυσου Αγιάς και οι «Λαζαρίνες», ένας γυναικείος χορός στην επαρχία της Ελλασόνας.

olympos.jpg

Όπου και αν βρεθείτε φέτος το Πάσχα, τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της κάθε περιοχής, τα τοπικά έθιμα, η ντόπια φιλοξενία και η τοπική γαστρονομία θα κάνουν τον εορτασμό του μία ξεχωριστή, αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια αυτόνομη κατοικία με τους φίλους ή την οικογένειά σας, εμπιστευτείτε τα My market για τον ανεφοδιασμό της και συμβουλευτείτε τις προσφορές του φυλλαδίου για τις πιο συμφέρουσες αγορές!

Διαβάστε ακόμα