Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πάσχα στην Κέρκυρα! Μια εμπειρία μοναδική.

Το Πάσχα είναι από τις πιο σπουδαίες θρησκευτικές γιορτές του έτους, γεμάτη σημαντικά μηνύματα και κλίμα κατάνυξης. Παράλληλα, είναι μοναδική ευκαιρία, για να κάνουμε μικρές ή και λίγο μεγαλύτερες αποδράσεις, που θα ανανεώσουν τη διάθεσή μας.

Η Κέρκυρα είναι η πρότασή μας, δείτε παρακάτω γιατί σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.  

Στην Κέρκυρα το Πάσχα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και το νησί τις μέρες εκείνες γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Κυριαρχεί η συγκινητική, πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ενώ οι ναοί και τα ξακουστά καντούνια της πόλης και των προαστίων γεμίζουν με πιστούς που συμμετέχουν στις πασχαλινές δραστηριότητες του νησιού.

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων, όπου το πρωί γίνεται η λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Συμμετέχουν και οι 18 Φιλαρμονικές του νησιού τιμώντας έτσι τον Πολιούχο της Κέρκυρας.
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και καθημερινά σε συνδυασμό με τις λειτουργίες των ημερών συμβαίνουν δρώμενα, όπου εξέχοντα ρόλο έχουν οι φιλαρμονικές του νησιού, εντείνοντας το κατανυκτικό κλίμα.

Από τα Κερκυραϊκά πασχαλινά έθιμα ξεχωρίζουν:

Το έθιμο του τεχνητού σεισμού το οποίο συμβαίνει το Μεγάλο Σάββατο και  αποτελεί παράδοση για τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων. Γίνεται μετά το τέλος του 'Αποστόλου' και αποτελεί αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, σαν επακόλουθο θριαμβικό γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται κατανυκτικά η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η πρώτη Ανάσταση είναι μοναδική στην Κέρκυρα μιας και τότε τηρείται το παγκοσμίου φήμης έθιμο των Μπότηδων.

Όταν τελειώσει η Ακολουθία στη Μητρόπολη χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν κατά χιλιάδες οι «μπότηδες» (πήλινα κανάτια) στους δρόμους, γεμάτα νερό για καλοτυχία και ευτυχία. Ένα έθιμο πρωτότυπο και μοναδικό που σημειώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον κάθε χρόνο!

Το βράδυ η Αναστάσιμη Ακολουθία τελείται στο πάλκο της Πάνω Πλατείας. Η πομπή έρχεται από την γειτονική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη, των Αρχών, των Φιλαρμονικών και χιλιάδων κόσμου. Φαντασμαγορικό και μοναδικό θέαμα, όλα τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των γύρω εξαόροφων σπιτιών ανοιχτά με κεράκια αναμμένα, ενώ σύνθεση μεγαλειώδους εικόνας είναι η πλατεία φωτισμένη από τις χιλιάδες λαμπάδες των πιστών, που παρακολουθούν την τελετή της Αναστάσεως στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας.

Κυριακή του Πάσχα
Στην Κέρκυρα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, το σούβλισμα του αρνιού τη Λαμπρή εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής της. Οι Κερκυραίοι το μεσημέρι της Λαμπρής τρώνε σούπα αυγολέμονο με 2-3 κρεατικά και αφήνουν τον οβελία για τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα τελείται η Ακολουθία της Αγάπης.

Φέτος το Πάσχα κάντε ένα μοναδικό δώρο σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα και επισκεφθείτε την όμορφη Κέρκυρα!

Καλό Πάσχα!

 

Info by: https://goo.gl/aAX88a

Διαβάστε ακόμα