Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Θεσσαλονίκη: Η νύμφη του Θερμαϊκού σας περιμένει γεμάτη εκπλήξεις.

Αναζητάτε έναν χειμερινό προορισμό που θα σας ταξιδέψει στην ιστορία, ενώ παράλληλα θα σας κάνει να νιώσετε την «ζεστασιά» και την φιλοξενία των κατοίκων του; Η Θεσσαλονίκη είναι ο ιδανικός προορισμός!

Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας, η γνωστή μας Συμπρωτεύουσα. ιδρύθηκε από τον Κάσσανδρο και έλαβε το όνομά της προς τιμήν της συζύγου του, Θεσσαλονίκης!

Το παράδοξο της Θεσσαλονίκης είναι ότι είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, φοιτητόκοσμο, έχει αμέτρητα μαγαζιά για καλό φαγητό και διασκέδαση και παρόλαυτά όλα στην πόλη κινούνται….χαλαρά!

Αυτή είναι μία από τις εκπλήξεις της και ένα από τα ατού της συγχρόνως.

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που της ταιριάζει πολύ. Το ομιχλώδες τοπίο σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό, την κάνουν ακόμα πιο ρομαντική και ενδιαφέρουσα.

Είναι μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα και το καθένα από αυτά κρύβει σπουδαία μυστικά ιστορίας. Ας δούμε τα πιο ξακουστά που δεν πρέπει να παραλείψετε αν βρεθείτε στην όμορφη Θεσσαλονίκη:

Ο Λευκός Πύργος είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, βρίσκεται στην παλιά παραλία και κατασκευάστηκε στα μέσα του 15ου αι. μ.Χ. και λειτουργεί ως μουσείο Ιστορίας της Πόλης. 

Η Αψίδα του Γαλέριου ή αλλιώς Καμάρα είναι το δεύτερο χαρακτηριστικότερο μνημείο μετά τον Λευκό Πύργο. Βρίσκεται στην Εγνατία στο κέντρο της πόλης.

Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου είναι ο ναός στη μνήμη του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου. 

Στα Μουσεία που αξίζει να επισκεφθείτε ανήκουν:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης με τους θησαυρούς της Μακεδονικής Ιστορίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ακολουθούν το Μουσείο Φωτογραφίας και το Μουσείο Κινηματογράφου.

Η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα αρχαιότερα και επιβλητικότερα μνημεία της πόλης.

Η Ρωμαϊκή Αγορά και το Μουσείο της είναι επίσης αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε.

Η Πλατεία Αριστοτέλους φυσικά, η γνωστή περατζάδα, με δύο κτήρια σύμβολα το «Ολύμπιον» και το «Ηλέκτρα» να δεσπόζουν. Σφίζει από ζωή με πλήθος εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχείων, café, bars κτλ Καταλήγει στις Ομπρέλες του Ζογγόπουλου που πρωταγωνιστούν στα social media των επισκεπτών.

Το Άγαλμα του Μεγαλέξανδρου που δεσπόζει στη νέα παραλία της Πόλης.

Η Αγορά Μοδιάνο στο κέντρο, όπου είναι κάτι σαν την Βαρβάκειο της Αθήνας, η αγορά με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται καθημερινά για τα απαραίτητα.

Ακολουθούν τα Κάστρα, γνωστά και ως Επταπύργιο, με το Γεντί Κουλέ και τους Κήπους του Πασά

 Ανηφορήστε στην Άνω Πόλη παίρνοντας τα δρομάκια πάνω από την Αγίου Δημητρίου, θαυμάστε τις γειτονιές με τα γραφικά σπιτάκια που θα σας μεταφέρουν σε σκηνικό ονειρικό.

Διάθεση, καλή παρέα και παραπάνω από 3 μέρες σας χρειάζονται για να περάσετε υπέροχα στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας! 

Διαβάστε ακόμα