Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κάντε το μπαλκόνι σας… ολάνθιστο κήπο!

Ο Μάιος είναι ο μήνας της ανθοφορίας. Η φύση στα καλύτερά της, μας ξεσηκώνει με τα χρώματα και τα αρώματά της. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι σας. Ας δούμε χρήσιμους τρόπους για να «ανθίσει» το μπαλκόνι σας! Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της επιλογής και φύτευσης, καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. 

1.    Μετρήστε το χώρο και τον χρόνο σας

Υπολογίστε πόσες γλάστρες θα χρειαστείτε, μετρώντας τον διαθέσιμο χώρο σας (μήκος & πλάτος). Το πιο σημαντικό όμως είναι να συνυπολογίστε πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε να διαθέσετε για τη φροντίδα των φυτών σας. Δεν έχει νόημα να φτιάξετε ένα ανθισμένο μπαλκόνι αν ο χρόνος δεν σας επιτρέπει να το φροντίσετε τόσο όσο χρειάζεται.

2.    Κάντε τις ανθισμένες επιλογές σας

Γνωρίζοντας τον προσανατολισμό του μπαλκονιού έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά για τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι σας. Ένας γεωπόνος θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με τα φυτά που πρέπει να επιλέξετε.

3.    Μάθετε για τις ανάγκες των φυτών σας

Κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες για να αναπτυχθεί. Κάπως έτσι, χρήσιμο είναι να ενημερωθείτε για τις ανάγκες τους, για το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, πότε ανθίζουν και τι χρειάζονται ανάλογα με την εποχή.

Οδηγίες για προσεγμένο «κήπο»:

 
Γιασεμί το ρομαντικό…

jasmine.jpg

Είναι πολυετές αναρριχώμενο φυτό, αγαπά τον ήλιο και δεν θέλει καθόλου τον αέρα και το κρύο.

Γαρδένια

gardenia-(1).jpg

Η ευαίσθητη γαρδένια ανθίζει όλο το χρόνο σε κατάλληλες συνθήκες, αγαπά τον ήλιο αλλά στις ζεστές μέρες χρειάζεται να «ξεδιψά» συχνά με νεράκι. Η γαρδένια δεν αγαπά τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό αν η δική σας βρει τη θέση της και αρχίσει να ανθοφορεί, μην της αλλάξετε θέση για κανέναν λόγο.

Τριαντάφυλλα

rose.jpg

Από τα πιο αγαπημένα λουλούδια που φημίζονται για τα χρώματά τους, το άρωμα αλλά και την αντοχή τους. Θέλει συχνό πότισμα και κλάδεμα τον Χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη.

Η διάσημη αλόη

aloe.jpg

Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυτό εσωτερικού χώρου και εξωτερικού. Χρειάζεται ήλιο αλλά αναπτύσσεται και σε σκιερό μέρος.

Η ελιά μας

olive.jpg

Ως Έλληνες προτιμούμε την ελιά μας που φημίζεται ανά τον κόσμο. Φυτέψτε τη σε μεγάλη γλάστρα ή προμηθευτείτε τις μικρούλες που μοιάζουν με μπονσάι.

Νόστιμα και αρωματικά

Εκτός από τα λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε και αρωματικά φυτά, ώστε να βγείτε Εκτός από τα λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε και αρωματικά φυτά, ώστε να βγείτε διπλά κερδισμένοι, γιατί και ο  κήπος σας θα ανθίσει και τα φαγητά σας θα αναδεικνύονται με τη βοήθεια των σπιτικών μυρωδικών σας.

Δυόσμος
Χρειάζεται ήλιο, συχνό πότισμα, διαφορετικά μαραίνεται. Δεν αντέχει στο κρύο.

Βασιλικός
Αγαπά το φως, αλλά όχι να κοιτάζει τον ήλιο κατάματα. Αποφύγετε έτσι την απευθείας έκθεσή του στον ήλιο. Ψαλιδίστε τα άνθη του για να παρατείνετε τη ζωή του.

Και μην ξεχνάτε η καλύτερη φροντίδα για τα φυτά σας είναι η αγάπη που τους δείχνετε! 

Διαβάστε ακόμα