Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δείπνο με φίλους: Οργανώστε μια βραδιά γευσιγνωσίας

Ένα δείπνο με φίλους είναι πάντα μια ωραία ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με τα αγαπημένα πρόσωπα που επιλέξαμε να μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Κάντε τους την έκπληξη, οργανώνοντας μια βραδιά γευσιγνωσίας. Μάθετε στους φίλους σας χαρακτηρισμούς των κρασιών όπως «φρουτώδες», «τανικό» και άλλους, συνοδεύοντάς τα με νοστιμιές φτιαγμένες από τα χεράκια σας. Εμείς σας δίνουμε όλα τα μυστικά για να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας πάνω στο κρασί.

krasi-kokkino.jpg

Ένα κρασί μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, κάθε κρασί χαρακτηρίζεται από ένα χαρακτηριστικό του, το οποίο υπερτερεί όλων των άλλων. Ακόμη, οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν αποκλειστικά ένα χρώμα. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο κρασί μπορεί να είναι πλούσιο ακριβώς όπως ένα λευκό. Ενώ ένα ροζέ κρασί μπορεί να είναι φρουτώδες ή αρωματικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φρουτώδες ή αρωματικό δεν μπορεί να είναι και ένα λευκό ή ένα κόκκινο κρασί.

kokkino-krasi.jpg

● Το «μαλακό» κρασί για παράδειγμα, είναι εκείνο που διακρίνεται από ευχάριστη αρωματική και γευστική παλέτα χωρίς έντονα στοιχεία.

●Το «ελαφρύ» κρασί έχει διακριτικό αρωματικό χαρακτήρα και απαλή, δροσερή γεύση.

●Ως «τανικό» χαρακτηρίζεται το κρασί εκείνο που έχει έντονες τανίνες. Οι τανίνες δίνουν στυφή αίσθηση και πολύπλοκο, αρωματικό και γευστικό προφίλ. Ένα τανικό κρασί μπορεί να ισορροπήσει ένα έντονα λιπαρό πιάτο, ωστόσο είναι δυσαρμονικό με ένα πολύ αλμυρό έδεσμα.

●Το «βαρελάτο» κρασί έχει επωφεληθεί από την ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια και γι’ αυτό υπερέχει σε άρωμα και γεύση.

●Ένα «φρουτώδες» κρασί, θα το λατρέψουν οι γυναίκες της παρέας. Ξεχωρίζει για τα φρουτώδη αρωματικά και γευστικά στοιχεία του, τα οποία είναι πιο έντονα από ό,τι στις υπόλοιπες κατηγορίες αρωμάτων. Ταιριάζει υπέροχα με τα θαλασσινά!

●Με έντονο και πληθωρικό αρωματικό χαρακτήρα, το «αρωματικό» κρασί οφείλει τη γοητεία του στις ποικιλίες από τις οποίες προέρχεται.

●Και τέλος, το «πλούσιο» κρασί είναι αρωματικά και γευστικά γενναιόδωρο. Τα πολλά και ελκυστικά χαρακτηριστικά του κατακλύζουν τον ουρανίσκο με τρόπο μαγικό.

Διαβάστε ακόμα