Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ο δεκάλογος της νέας χρονιάς, για να καλωσορίσετε το 2018!

Συνηθίζεται στον επίλογο της χρονιάς να κάνουμε τον απολογισμό μας και στην έναρξη της νέας χρονιάς να θέτουμε στόχους για να ξεκινήσουμε δυναμικά.

Παρακάτω θα βρείτε το 10λογο της νέας χρονιάς για το δικό σας δυναμικό ξεκίνημα!

Πάρτε ιδέες.

1.   Αφήστε πίσω τα μισά ή ολοκληρώστε τα
Είναι σημαντικό τον πρώτο κιόλας μήνας της χρονιάς να γίνεται ένα καλό ξεκαθάρισμα για το τι κρατάμε και τι πετάμε. Κλείστε εκκρεμότητες και τακτοποιήστε ζητήματα που σας αφορούν, ώστε να προχωρήσετε ανενόχλητοι σε νέες διαδρομές!

2.    Ξεκινήστε αυτό που πάντα αναβάλλατε
Σίγουρα έχετε κι εσείς εκείνη τη λίστα που συμπεριελάμβανε νέους στόχους αλλά κάπου παράπεσαν στη διαδρομή. Αυτή τη φορά βάλτε φρένο στο «αργότερα» και πλησιάστε τον αγαπημένο στόχο που αναβάλλατε.  Ένα νέο χόμπι, μια απόφαση ζωής, ένα νέο πτυχίο, ό,τι κι αν ήταν ξαναβάλτε το στο παιχνίδι και ζήστε το!

3.   Καθιερώστε την “free time” σας
Μην μένετε μόνο στο να “ξεκλέβετε” λίγο χρόνο για εσάς που και που αλλά καθιερώστε την δική σας ώρα για να κάνετε όσα σας ευχαριστούν και σας ανανεώνουν. Μπορεί να είναι ένα 20λεπτο μέσα στην ημέρα ή μια μέρα του μήνα, στόχος είναι να γίνει από “θέλω” καθημερινή πράξη!

4.   Απομακρυνθείτε από τοξικές επαφές.
Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως οι τοξικές συναναστροφές έχουν φοβερά αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Τραβήξτε τη διαχωριστική γραμμή και έτσι «καθαρίστε» το δρόμο για νέες δημιουργικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. 

5.   Προσφέρετε βοήθεια & νιώστε το όφελος
Η προσφορά βοήθειας σε κάποιον άλλον είναι από μόνη της μια αναζωογονητική διαδικασία. Διαλέξτε μια φιλανθρωπική οργάνωση, ή αναζητήστε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη μέσα από το Δήμο σας.

6.   Πλησιάστε τη φύση
Η επαφή του ανθρώπου με τη φύση εντείνει τα συναισθήματα της ηρεμίας, της ελευθερίας και της ευεξίας. Αποκτήστε «πράσινες» συνήθειες, ασχοληθείτε με την αναδάσωση, φτιάξτε το δικό σας κήπο πάρτε εδώ ιδέες για το πως θα ανθίσετε το σπίτι σας.

7.   Ομορφύνετε την καθημερινότητά σας με κάθε τρόπο
Φροντίστε το χώρο σας, είτε αυτό είναι το σπίτι ή το γραφείο σας. Κάντε μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν τη διάθεσή σας με μια ματιά!

8.   Γελάστε με κάθε ευκαιρία
Αυτή τη χρονιά βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας, να γελάτε περισσότερο ακόμα και στα μεγαλύτερα προβλήματα. Η αισιοδοξία είναι απόφαση και όχι απλά κατάσταση!

9.   Ανοίξτε τους ορίζοντές σας
Ταξίδια, διάβασμα για νέες κουλτούρες, εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να ωφεληθείτε μοναδικά!

10. Σημειώστε την πρόοδό σας
Κρατήστε ημερολόγιο και καταγράψτε τα κατορθώματά σας. Η αποτύπωση στο χαρτί θα βοηθά να νιώθετε περήφανοι για τους στόχους που επιτυγχάνετε και δημιουργικές «τύψεις» για όσα επιμελώς παραμελείτε!

Είναι 10 βήματα ανανέωσης για τη νέα χρονιά και σίγουρα θα βρείτε κάποια να σας ταιριάζουν! Ακολουθήστε τα!

Καλή χρονιά! 

Διαβάστε ακόμα