Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δουλειά από το σπίτι: 8 tips για να οργανωθείτε καλύτερα

Η δουλειά από το σπίτι έχει υιοθετηθεί πλέον από ένα μεγάλο μέρος οργανισμών και εταιριών. Πώς όμως θα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες εργασίας, ώστε να αποδίδουμε περισσότερο και να διατηρούμε ταυτόχρονα την ισορροπία με την προσωπική μας ζωή;

Έχουμε συγκεντρώσει 8 tips για να οργανώσετε την εργασία σας από το σπίτι εύκολα και αποτελεσματικά!

Φτιάξτε τον χώρο και το ωράριο εργασίας σας

Διαμορφώστε έναν χώρο στο σπίτι που θα είναι το γραφείο σας. Αν δεν έχετε ήδη γραφείο, βρείτε ένα δωμάτιο με αρκετό φως, ένα τραπέζι και μια βολική καρέκλα ώστε να συγκεντρώνεστε και να εργάζεστε άνετα. Αποφύγετε να εργάζεστε στον καναπέ ή το κρεβάτι καθώς δεν θα είστε αρκετά παραγωγικοί. Επιπλέον, ορίστε το πρόγραμμά σας μέσα στην ημέρα για να γνωρίζετε πότε ξεκινάτε να δουλεύετε και πότε σταματάτε.

1-(7).jpg

Ορίστε κανόνες με την οικογένειά σας

Το ότι δουλεύετε από το σπίτι μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα αν δεν χρησιμοποιήσετε βασικούς κανόνες με τα άτομα που βρίσκονται μαζί σας. Θα χρειαστείτε ησυχία και συγκέντρωση, χωρίς να σας αποσπά την προσοχή η τηλεόραση, η οικογένειά σας ή ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού.

5.jpg

Ετοιμαστείτε σαν να πηγαίνετε στο γραφείο

Κρατήστε τις συνήθειές σας ίδιες, όπως όταν πηγαίνατε στο γραφείο. Προσπαθήστε να ξυπνάτε λίγο πιο νωρίς από την ώρα που ξεκινάει η εργασία σας ώστε να έχετε χρόνο να πάρετε το πρωινό σας, να αλλάξετε ρούχα και να είστε έτοιμοι για δουλειά.

Κρατήστε ένα πρόγραμμα εργασιών 

Για να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε όλες τις απαραίτητες εργασίες σας μέσα στην ημέρα χωρίς να σας ξεφύγει κάτι, δημιουργήστε μια to-do λίστα. Μέσα στην ημέρα θα βλέπετε την πρόοδο των εργασιών σας και έτσι θα μπορείτε να κρατήσετε το πρόγραμμά σας.

2-(4).jpg

Επικοινωνήστε με τους συναδέλφους σας

Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες να διατηρήσετε επαφή με τους συναδέλφους σας είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω βιντεοκλήσεων. Έτσι, θα μειώσετε τα αισθήματα μοναξιάς αλλά και θα διευκολύνετε την ροή εργασιών όπου υπάρχει συνεργασία και με άλλα άτομα.

Κάντε διαλείμματα

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να απομακρυνθεί για λίγο από την εργασία και τον υπολογιστή και να χαλαρώσει. Εκτός από το διάλειμμα για φαγητό, φροντίστε να κάνετε μικρές διακοπές κάθε λίγη ώρα για να κινήστε.

Ολοκληρώστε την εργασία σας

Η μετάβαση από την εργασία στην απογευματινή μας καθημερινότητα είναι σημαντικό να υπάρχει και όσο δουλεύουμε από το σπίτι. Όταν ολοκληρώσετε τη δουλειά σας, κλείστε όλες τις εφαρμογές και απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Η παραμονή για μεγάλο διάστημα μέσα στο σπίτι μπορεί να ταλαιπωρήσει το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας, καθώς δεν κινούμαστε και δεν αλλάζουμε παραστάσεις. Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά καθώς και να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι. Φυσικά, δεν πρέπει να παραμελούμε και την ψυχολογία μας, γεμίζοντας την καθημερινότητά μας με πράγματα που μας ευχαριστούν και μας χαλαρώνουν.

3-(5).jpg

Διαβάστε ακόμα