Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Tips για τη σωστή φροντίδα αποθήκευση των χειμερινών ρούχων

Η μετάβαση από εποχή σε εποχή συνεπάγεται και την «αλλαγή φρουράς» των ρούχων μας. Τα βαριά, χειμωνιάτικα ρούχα πρέπει να αποθηκευθούν σωστά για να δώσουν τη θέση τους στα καλοκαιρινά. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος φροντίδας και αποθήκευσής τους ώστε να φύγουμε ξέγνοιαστοι για καλοκαιρινές διακοπές και όταν τα ξαναχρειαστούμε να είναι σε καλή κατάσταση;

Tip: Δείτε στο τέλος και μια έκλπηξη

Ο καθαρισμός των ρούχων

Είναι λάθος να αποθηκεύονται τα ρούχα άπλυτα ακόμη κι αν πρόκειται για μήνες να μείνουν κλεισμένα κάπου. Οι οσμές που φέρουν πάνω τους από τη χρήση ή ακόμα οι λεκέδες θα μείνουν για τα καλά εκεί αν τα αποθηκεύσετε άπλυτα και κάπως έτσι όταν τα ξαναχρειαστείτε θα είναι πολύ δύσκολο να τα φρεσκάρετε. Ας μην ξεχνάμε ότι λεκέδες και οσμές σημαίνουν και μικρόβια. Όλα τα ρούχα, λοιπόν, πρέπει να πλυθούν και να στεγνώσουν καλά πριν την αποθήκευσή τους.

Το σιδέρωμα των ρούχων

Μπορεί να μοιάζει περιττό το σιδέρωμα των ρούχων που πρόκειται να αποθηκευθούν αλλά δεν είναι. Το σιδέρωμα αποστειρώνει καλύτερα τα ρούχα και έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα έχετε φροντίσει με τον πιο σωστό τρόπο.

Η ταξινόμηση των ρούχων

Καλό είναι για δική σας διευκόλυνση, να αποθηκεύετε τα ρούχα ταξινομημένα ανάλογα με το είδος τους. Μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε σε μια υφασμάτινη θήκη όλα τα παντελόνια διπλωμένα στα τρία. Σε άλλη θήκη μπορείτε να βάλετε όλα τα πουλόβερ διπλωμένα σαν να πρόκειται να τα φορέσετε την επόμενη μέρα. Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Αφενός γιατί τα μάλλινα χάνουν το σχήμα τους και ξεχειλώνουν όταν δεν είναι σωστά διπλωμένα, αφετέρου γιατί με αυτόν τον τρόπο ο όγκος τους είναι μικρότερος. Τακτοποιήστε τα ρούχα σας σύμφωνα και με το χρώμα τους. Τα ανοιχτόχρωμα ξεχωριστά από τα σκουρόχρωμα αφού με τη ζέστη ή με την υγρασία δεν αποκλείεται κάποιο ρούχο να ξεβάψει και να καταστρέψει ένα άλλο.

Η αποθήκευσή τους

Ποτέ δεν αποθηκεύουμε τα ρούχα αν μέσα στις θήκες δεν βάλουμε σκοροκτόνα. Ακόμα πιο εύκολη κάνουν τη ζωή μας οι σκοροκρεμάστρες. Απλά τοποθετούμε 2 ανά ντουλάπα μιας και είναι άοσμες και ξενοιάζουμε για έως και 6 μήνες. Όσο και αν έχετε τη σιγουριά ότι οι ντουλάπες σας ή τα σημεία αποθήκευσής σας δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον σκόρο, καλύτερα να μην το διαπιστώσετε βλέποντας κατεστραμμένο ένα αγαπημένο σας δερμάτινο ή μάλλινο κομμάτι. Για να φτιάξετε λοιπόν τη ντουλάπα σας και κατ’επέκταση τις καλοκαιρινές σας βαλίτσες μη ξεχάσετε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό της Vapona που θα φροντίσει και για τα δύο https://goo.gl/PMjBa8

Διαβάστε ακόμα