Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιατί αναβάλλουμε συνεχώς το γυμναστήριο; Ένα μυστήριο με λύσεις.

Γυμναστήριο,  αυτή η απόφαση που ενώ την παίρνουμε με ζήλο και κάθε φορά λέμε τώρα  θα είμαι συνεπής και δεν θα είναι απλώς μια κάρτα στο πορτοφόλι όλο κάτι γίνεται και χαλάει το στοίχημα! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε την αναβλητικότητά φτάνοντας στον σωστό fit δρόμο;

Ας δούμε παρακάτω:

Αρχικά πρέπει να προσδιορίσουμε τις αιτίες  που μας κάνουν να βαριόμαστε να πάμε γυμναστήριο, ώστε να προχωρήσουμε στη λύση τους.

Οι συνήθης αιτίες είναι το γεγονός ότι:

1.    Δεν προσδιορίζουμε σωστά το στόχο μας.
Συνήθως το να λάβουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε γυμναστική έχει να κάνει με χίλιους δυο λόγους, όπως ότι πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλουμε καλλίγραμμο σώμα ή για λόγους συναγωνισμού ή γιατί απλά πηγαίνουν όλοι. Ξεχνάμε έτσι τον βασικό λόγο που δεν είναι άλλος από την θωράκιση και τη βελτίωση της υγείας μας. Έχοντας ως βασικό στόχο τη βελτίωση του πολυτιμότερο αγαθού, της υγείας μας, σίγουρα θα «πάρουμε μπρος» ευκολότερα.

2.    Βρίσκουμε δικαιολογίες που μας βολεύουν
«Θα ήθελα αλλά δεν προλαβαίνω τελικά», «έχει πολύ κόσμο τις ώρες που πηγαίνω», «θα πάω αύριο που θα έχω πιο χαλαρό πρόγραμμα».
Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές δικαιολογίες που λέμε για να μην πάμε γυμναστήριο, η απόσταση, η πολυκοσμία και η αναβλητικότητα. Όλες έχουν τη λύση τους:

·        Βρείτε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας, ώστε να μην έχετε το πρόβλημα της                        απόστασης,

·         Διαμορφώστε έτσι το πρόγραμμά εκγύμνασής σας, ώστε να είναι πιο άνετο τις ώρες αιχμής

·        Βάλτε ένα προσωπικό στοίχημα και φανείτε συνεπής για να μπείτε σε σταθερή ροή.

3.    Κρίνουμε από το πρώτο αποτέλεσμα
Το να κρίνουμε από τις πρώτες προπονήσεις είναι σίγουρα λάθος μιας και η γυμναστική είναι μια διαδικασία με διαβαθμίσεις και θέλει χρόνο για να αποδώσει καρπούς. Το να μην βλέπουμε τον αριθμό της ζυγαριάς και κατεβαίνει ή τα νούμερα των ρούχων μας να μειώνονται γρήγορα και αισθητά δεν είναι λόγος για να τα παρατήσουμε. Τα γρήγορα αποτελέσματα εξάλλου δεν έχουν διάρκεια, η οποία είναι ζητούμενο.

Δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας και αυτή τη φορά κρατήστε την όρεξη και τη διάθεσή σας για γυμναστική και φροντίδα του σώματός σας ψηλά!

Αν ωστόσο, θέλετε να γυμναστείτε αλλά προτιμάτε το χώρο του σπιτιού σας, ή δεν έχετε τη δυνατότητα να γραφτείτε στο γυμναστήριο σας υπενθυμίζουμε το άρθρο με τις παρακάτω λύσεις για… γυμναστική στο σπίτι.  

Δείτε:

http://www.mymarket.gr/I-zoi-mas-kalitera/MyLife/Varieste-to-gymnasthrio.aspx

Διαβάστε ακόμα