Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γιατί τσακώνεται η παρέα στις διακοπές;

Ήρθε η ώρα των διακοπών και η παρέα ετοιμάζεται να περάσει καλά, να διασκεδάσει, να δεθεί περισσότερο, να ζήσει στιγμές μοναδικές που θα γίνουν αναμνήσεις για μια ζωή! Τι γίνεται όμως όταν οι προσδοκίες ακυρώνονται και μικροδιαπληκτισμοί ή και μεγαλύτερες διαφωνίες έρχονται στο προσκήνιο;

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η περίοδος των διακοπών μπορεί να προκαλέσει ένταση στην παρέα και να δημιουργηθούν τσακωμοί άλλοτε ασήμαντοι και άλλοτε πιο σημαντικοί.

Γιατί όμως;

1.   Ο συνδυασμός των ατόμων
Σίγουρα ο συνδυασμός των ατόμων που θα αποτελέσουν τους συγκατοίκους των διακοπών είναι ένας σπουδαίος παράγοντας. Οι διακοπές αποτελούν μια κομβική στιγμή που αποδεικνύει την πραγματική χημεία της παρέας! Ποιοι ταιριάζουν με ποιους και γιατί, γι’ αυτό επιλέξτε την παρέα που δοκιμασμένα σας ταιριάζει. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείετε τις νέες παρέες, απλά φροντίστε να ταιριάζουν τα βασικά γούστα σας!

2.   Οι μεγάλες προσδοκίες

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που φέρνει τριβές στην παρέα, στο ζευγάρι ή ακόμα και στην οικογένεια, είναι οι μεγάλες προσδοκίες που έχουν οι περισσότεροι για την περίοδο των διακοπών. Πιστεύουν ότι όλα πρέπει να είναι τέλεια: το ξενοδοχείο, το φαγητό, η παραλία, η έξοδος. Έτσι αν κάτι δεν πάει καλά, προκαλείται εκνευρισμός και γκρίνια! Απλά συνειδητοποιείστε πως και οι διακοπές είναι μια περίοδος στη διάρκεια του έτους όπως όλες οι άλλες και πως είναι φυσιολογικό όπως και στην καθημερινότητα έτσι και στις διακοπές να συμβούν απρόοπτα και απογοητεύσεις. Αντιμετωπίστε τις με χιούμορ, μην τους δίνετε μεγαλύτερη αξία απ’ όσο έχουν και μην ξεχνάτε η θετική ματιά σας στα γεγονότα ορίζει το πόσο καλά θα περάσετε, όχι οι στιγμές αυτές καθαυτές.

3.   Ανεξαρτησία, ιδιωτικότητα, σεβασμός
Το τρίπτυχο της ασφαλής συμβίωσης ισχύει και στις διακοπές! Δεν είναι λίγες οι φορές που τα γούστα της παρέας δεν είναι κοινά και ταυτόχρονα. Άλλος θέλει να πάει για φαγητό, άλλος την ίδια ώρα θέλει να απολαύσει το μπάνιο του ενώ κάποιοι άλλοι μια βόλτα στα σοκάκια του νησιού. Η λύση είναι μία: Ανεξαρτησία! Σεβαστείτε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, το να χωριστεί η ομάδα παροδικά δεν σημαίνει ότι «χάλασε», απλούστατα ο καθένας απολαμβάνει τις στιγμές του όπως επιθυμεί.

Σκεφτείτε το βασικό, είστε διακοπές!

Έχετε διακόψει το καθημερινό σας πρόγραμμα για να περάσετε καλά ή τουλάχιστον καλύτερα απ’ ότι πριν. Μην χαλαλίσετε άδικα αυτές τις στιγμές σας, ανανεωθείτε και ανανεώστε και τις σχέσεις σας με τους φίλους σας, είναι ευκαιρία!

 

Διαβάστε ακόμα