Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Επιχείρηση φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα:έξυπνα tips για την ανανέωση της ντουλάπας

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και μαζί πρέπει να αλλάξουν θέση και τα ρούχα στις ντουλάπες. Το φθινόπωρο δεν είναι μια απαραίτητα σταθερή εποχή όπου κάνει μόνο κρύο ή μόνο ζέστη. Το να κατεβάσει κανείς τα μάλλινα πουλόβερ είναι κάπως βιαστικό από τώρα. Εκείνα τα φούτερ για τα πρώτα κρύα όμως, σίγουρα είναι απαραίτητα. Ας δούμε έξυπνα tips για την ανανέωση της ντουλάπας.

Ξεκινήστε από τα καλοκαιρινά ρούχα. Ξεχωρίστε ποιά από αυτά είναι απόλυτα καλοκαιρινά και σε ύφασμα και σε χρώμα, οπότε δεν θα τα χρειαστείτε από εδώ και πέρα. Κάποια πουκάμισα ή για παράδειγμα τα polo μπλουζάκια, μπορούν να μείνουν λίγο ακόμα στις ντουλάπες. Τα μαγιό για παράδειγμα φεύγουν από τα συρτάρια για να δώσουν τη θέση τους στα κασκόλ. Το ίδιο τα φορέματα-πουκάμισα, οι τουνίκ και τα καφτάνια αλλά και οι βερμούδες και τα σορτσάκια. Και φυσικά, μην παραλείψετε να αποθηκεύσετε τις σαγιονάρες, τα καλοκαιρινά μοκασίνια, τα πέδιλα και τις εσπαντρίγιες για να κάνετε χώρο στην παπουτσοθήκη σας για τα παπούτσια του φθινοπώρου.

folding_clothes.jpg

Από τα καλοκαιρινά ρούχα που θα αποθηκευτούν για την επόμενη χρονιά, ξεχωρίστε ποιά από αυτά φορέσατε έστω και μία φορά και άρα χρειάζονται φρεσκάρισμα. Στη συνέχεια ξεχωρίστε τα σε εκείνα που θέλουν καθαριστήριο. Πλύνετε σωστά τα ρούχα βάζοντάς τους και μαλακτικό, σιδερώστε και τακτοποιήστε τα ρούχα που είναι για αποθήκευση σε υφασμάτινες θήκες ρούχων. Μην παραλείψετε τα σκοροκτόνα και τα αρωματικά, για να τα βρείτε του χρόνου σαν καινούργια! Αν αγχώνεστε ότι θα ξεχάσετε κάτι από αυτά, εμπιστευθείτε τη λίστα Smart Living του My Market και θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.

clothes_in_drawer.jpg

Τα ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου μέσα στο καλοκαίρι, σκεφθείτε τα. Βρείτε δηλαδή τους λόγους για τους οποίους δεν τα φορέσατε και αν καταλήξετε ότι δεν τα θέλετε, μην τα αποθηκεύσετε χωρίς λόγο. Χαρίστε τα! Μπορείτε ακόμη και να τα ανταλλάξετε με τις κολλητές σας φίλες ή να διοργανώσετε βραδιά party όπου όλοι σας οι φίλοι θα φέρουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται για να τα ανταλλάξετε μεταξύ σας! Συνδυασμός διασκέδασης και μιας έξυπνης λύσης για τα ρούχα!

Σειρά έχουν τα χειμερινά ρούχα.

clothes_on_floor.jpg

Είναι κάπως νωρίς για να κατεβάσετε τα παλτό και τα χοντρά μπουφάν. Είναι κάπως νωρίς για να κατεβάσετε τα παλτό και τα χοντρά μπουφάν. Επιλέξτε να κατεβάσετε πρώτα τα λεπτά μπουφανάκια, τις καμπαρντίνες, τα σακάκια και τις ζακέτες. Ελέγξτε αν χρειάζονται καθαριστήριο και τοποθετήστε τα στις ντουλάπες. Από τα υπόλοιπα χειμερινά ρούχα, επιλέξτε τα λεπτά πουλοβεράκια, τα polo με το μακρύ μανίκι, όχι ακόμα τα χοντρά μάλλινα παντελόνια. Αυτό σας επιτρέπει να διαχειριστείτε χωρίς πανικό, σιγά σιγά δηλαδή, τα υπόλοιπα χειμερινά σας που δεν τα χρειάζεστε ακόμα. Ειδικά αν χρειάζονται φρεσκάρισμα, αφού τα μάλλινα στεγνώνουν και πιο δύσκολα.

Διαβάστε ακόμα