Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κουζίνα και καθαριότητα

Κουζίνα, ο χώρος του σπιτιού που σίγουρα θα επισκεφθεί όλη η οικογένεια και μάλιστα παραπάνω από μία φορά την ημέρα! Για πολλούς αποτελεί τον αγαπημένο τους χώρο μιας και εκεί μαζεύονται για κουβέντα αλλά φυσικά και για να γευτούν αγαπημένες συνταγές. Πώς μπορούμε όμως να διατηρήσουμε το χώρο της κουζίνας καθαρό, για να είναι εκτός από αγαπημένος και ασφαλής; Δείτε:

 

1.    Ο πάγκος. Στον πάγκο της κουζίνας ακουμπάμε καθημερινά πράγματα, τροφές, κουζινικά σκεύη, τα χέρια μας και όλα αυτά αφήνουν τα ίχνη τους ορατά και μη! Είναι λοιπόν απαραίτητο να καθαρίζουμε σωστά τους πάγκους της κουζίνας και γενικά τις επιφάνειες, ώστε να είμαστε ασφαλής και να μη μεταφέρουμε μικρόβια στις τροφές μας και συνεπώς στον οργανισμό μας.  Ένα διάλυμα με ζεστό νερό και ξύδι είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή λύση. Περάστε τους πάγκους σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

 

2.      Οι ηλεκτρικές συσκευές, που μας βοηθούν να ετοιμάσουμε τις νόστιμες συνταγές μας χρειάζονται φροντίδα και καθάρισμα. Για το ψυγείο το διάλυμα με το νερό και το ξύδι είναι η καλύτερη λύση. Ισχύει και για την πόρτα του.

Επίσης, δυο φορές το μήνα είναι απαραίτητο να αδειάζετε το ψυγείο και να σαπουνίζετε τις λαχανολεκάνες, εφόσον τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά, τις επανατοποθετείτε. 

 

3.    Το σφουγγάρι για τα πιάτα, είναι σύμφωνα με έρευνες ακόμα πιο βρώμικο και από το κάθισμα της τουαλέτας! Μην αμελείτε λοιπόν τόσο τον καθαρισμό του όσο και την αντικατάστασή του τουλάχιστον 2 φορές το μήνα. Για να το καθαρίσετε μουλιάστε το σε ζεστό νερό αφού προσθέσετε λίγες σταγόνες χλωρίνης. Έπειτα ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. 

 

4.    Ξύλα κοπής, τόσο χρήσιμα και τόσο επίφοβα αν δεν καθαριστούν σωστά. Η καλύτερη λύση είναι να έχετε 3 διαφορετικά ξύλα κοπής για τα λαχανικά, τα πουλερικά και τα κρεατικά με διαφορετικά  χρώματα το καθένα, ώστε να γλυτώσετε από κινδύνους πχ σαλμονέλα από το νωπό κοτόπουλο. Εννοείται, τα πλύνετέ με ζεστό νερό και απορρυπαντικό σχολαστικά, για να είστε απολύτως καλυμμένοι. 

 

5.    Φίλτρο απορροφητήρα. Μια συσκευή τόσο χρήσιμη που «παίρνει» αμέσως μυρωδιά όλες τις αγαπημένες σας συνταγές, είναι ο απορροφητήρας. Το φίλτρο του κρατά όμως και λίπη και βρωμιά από τους ζεστούς ατμούς, έτσι αν είναι από υαλοβάμβακα ή από άνθρακα φροντίστε να το αντικαθιστάτε κάθε 4 με 2 μήνες. Αν το φίλτρο σας είναι μεταλλικό τα κατάλληλα απορρυπαντικά θα σας βοηθήσουν να το κάνετε πάλι καινούργιο, ενώ αν θέλετε φυσικό τρόπο καθαρισμού βυθίστε το σε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα.

 

Καθαρές δουλειές για πεντανόστιμες συνταγές!

 

Διαβάστε ακόμα