Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μαμά, σύντροφος, φίλη μα πάνω απ’ όλα γυναίκα!

Σύζυγος, σύντροφος, μαμά, καριερίστα, γιαγιά, αδερφή, φίλη.
Τόσοι ρόλοι συγκεντρώνονται σε έναν και μόνο άνθρωπο. Δεν παραμελεί κανέναν ρόλο της και πάνω απ’ όλα παραμένει… Γυναίκα!

Σίγουρα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτή την παράγραφο, είστε και εσείς μία από τις ηρωίδες της καθημερινότητας, που ένα 24ωρο δεν φτάνει, αλλά βρίσκετε τον τρόπο να τα προλαβαίνετε όλα.

Η γυναίκα από τη φύση της είναι προικισμένη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρετές, για να μπορεί να αντιμετωπίζει σύνθετες καταστάσεις. Φυσικά, δεν υπάρχει γενικός κανόνας και κάθε περίπτωση γυναίκας είναι διαφορετική, όμως σίγουρα μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της θα χρειαστεί να «παίξει» παραπάνω από 1 απαιτητικούς ρόλους.

Κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα μιας γυναίκας σε καθημερινή βάση περιλαμβάνει:

·        Καθαριότητα του σπιτιού

·        Οργάνωση του σπιτιού

·        Μαγείρεμα

·        Φροντίδα των μελών της οικογένειας.

·        Όταν βέβαια μιλάμε για εργαζόμενη μητέρα τότε οι ευθύνες είναι ακόμα περισσότερες και το «μοίρασμα» του χρόνου είναι σίγουρα στις δύσκολες εξισώσεις που καλείστε να επιλύσετε καθημερινά.  

·        Μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις μια γυναίκα πρέπει να παραμένει καλή σύντροφος, φίλη, κόρη, αδελφή και γενικά να μην ξεχνά την κοινωνική διάσταση της προσωπικότητά της.

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα με σπουδαία σημειολογία μιας και ήταν από τις πρώτες οργανωμένες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες. Αξιοποιήστε αυτή την ημέρα και επαναπροσδιορίζετε το στόχο σας. Κατατάξτε τους ρόλους σας σε σειρά προτεραιότητας, αλλάξτε τους και γιατί όχι καταργήστε όσους δεν σας γεμίζουν ή σας δυσκολεύουν.

Τιμήστε εσάς και χαρείτε την ημέρα αυτή κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί πολύ. Δώστε στον εαυτό σας τον ποιοτικό χρόνο αποφόρτισης που χρειάζεται, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σύνθετο καθημερινό πρόγραμμα. 

Βρείτε χρόνο και τονώστε τη γυναικεία σας φύση! Πώς;

Δείτε σε προηγούμενο άρθρο μας τρόπους αποφόρτισης και χαλάρωσης που θα σας ευχαριστήσουν: https://goo.gl/DmPMqb

Χρόνια σας πολλά! 

Διαβάστε ακόμα