Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Το κατάλληλο μαχαίρι για κάθε υλικό στην κουζίνα μας

Όλοι όσοι μαγειρεύουμε ξέρουμε τη σημασία που έχει ένα καλό μαχαίρι. Όπως επίσης και τη χρησιμότητα των διαφορετικών μαχαιριών που προορίζονται για τα διάφορα υλικά στην κουζίνα μας. Ακολουθούν τα βασικά από αυτά και ο ρόλος του καθενός. Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή των μαχαιριών Sambonet σε προνομιακή τιμή στα Μy market!

Το μαχαίρι του σεφ ή του μάγειρα

Το μαχαίρι του σεφ είναι το μαχαίρι για τις περισσότερες εργασίες στην κουζίνα. Μάς βοηθά να ψιλοκόβουμε με ταχύτητα, να τεμαχίζουμε λαχανικά, φρούτα, κρέας και ψάρια. Η λεπίδα του έχει μήκος 20-30 εκατοστά, είναι τριγωνικό με μυτερή άκρη και αφήνει χώρο για το χέρι μας καθώς κόβουμε. Οι επιδέξιοι μάγειρες μπορούν με αυτό να τεμαχίσουν τα διάφορα υλικά με εντυπωσιακή ταχύτητα σχεδόν χωρίς να ανασηκώνουν τη μύτη από την επιφάνεια κοπής.

Το αντίστοιχο γιαπωνέζικο μαχαίρι του σεφ λέγεται Santoku. Εκτός των άλλων είναι αρκετά φαρδύ ώστε με αυτό να μπορούμε να φτυαρίζουμε αυτά που κόψαμε. Αποκτήστε τώρα το μεγάλο μαχαίρι Santoku από τη συλλογή Sambonet σε απίστευτη τιμή με τις αγορές σας στα My market!

Το μαχαίρι του ψωμιού

Το μαχαίρι του ψωμιού έχει επίσης μακριά λεπίδα αλλά είναι μακρόστενο και οδοντωτό για να μπορεί να κόβει σε σκληρές επιφάνειες όπως είναι η κόρα του ψωμιού. Είναι όμως κατάλληλο και για υλικά με ευαίσθητες επιφάνειες όπως η ντομάτα, γιατί τα διαπερνά στο σημείο που θέλουμε, χωρίς να τα συνθλίβει.

psomi-(1).jpg

Το μαχαίρι του κρέατος

Το μαχαίρι του κρέατος είναι από 20 έως 30 εκατοστά, κοφτερό και με μυτερή άκρη. Μάς βοηθά να κόβουμε το κρέας στο μέγεθος που θέλουμε με ευκολία και άνεση. Για το κρέας στη συνέχεια υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι μαχαιριών ανάλογα με την επεξεργασία που θέλουμε να κάνουμε (μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, φιλεταρίσματος κ.ά.).

Το μαχαίρι γενικής χρήσης

Έχει το σχήμα του μαχαιριού του σεφ αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος, με λεπίδα 8-15 εκατοστά. Το χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που θέλουμε ακρίβεια στο κόψιμο χωρίς να επιδιώκουμε την ταχύτητα.

Το μαχαίρι ξεφλουδίσματος

Το μαχαίρι ξεφλουδίσματος είναι για καθημερινή χρήση. Καθαρίζει πατάτες, φρούτα κ.ά. κόβοντας σύριζα στη φλούδα. Είναι μικρό και ευέλικτο για να μπορούμε να κόβουμε με ευκολία τα υλικά μας στο χέρι.

Το μαχαίρι της μπριζόλας

Είναι αυτό που λέει και το όνομά του: το πιο κατάλληλο μαχαίρι για τις μπριζόλες. Με λεπτή λεπίδα, πολύ κοφτερό και με μυτερή άκρη για να κόβει με άνεση τα πιο σκληρά μέρη της μπριζόλας αλλά και για να φτάνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κόκαλο.

Χρήση και Φροντίδα

Τα μαχαίρια χρειάζονται ακόνισμα τακτικά για να είναι κοφτερά, και φυσικά, πρέπει να φυλάσσονται με προσοχή και μακριά από παιδιά! Ένα καλό σετ μαχαιριών για την κουζίνα μπορεί να σάς λύσει τα χέρια και να κάνει το μαγείρεμα παιχνίδι!

Τώρα, με τις αγορές σας στα My market μπορείτε να αποκτήσετε ολόκληρη τη συλλογή των κορυφαίων μαχαιριών Sambonet σχεδόν δωρεάν, με έως και 87% έκπτωση. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ

Διαβάστε ακόμα