Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Μυστικά αποτοξίνωσης για τέλειο δέρμα.

“Είμαστε ό,τι τρώμε” ένας κανόνας γεμάτος αλήθεια που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Οι τροφές που επιλέγουμε καθορίζουν τόσο την εσωτερική μας κατάσταση, την υγεία μας, όσο και την εξωτερική μας εμφάνιση, το πόσο δηλαδή λαμπερή είναι η επιδερμίδα και η όψη του σώματος και του προσώπου μας.

Σίγουρα τα καλά γονίδια δρουν βοηθητικά, όμως αυτό από μόνο δεν αρκεί!

Ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες είναι οι δύο μαγικοί δρόμοι που μπορούν να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολουθούν τρεις τρόποι που σίγουρα θα σας κάνουν να…λάμψετε!

 

1.    Απομακρυνθείτε από τις κακές συνήθειες

Αρχικά ελαττώστε και έπειτα σιγά σιγά διακόψτε τις «κακές» συνήθειες, όπως το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τον άστατο ύπνο. Οι τρεις παραπάνω καταστάσεις είναι αιτίες του θαμπού, αφυδατωμένου και κουρασμένου δέρματος. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από αυτές και ρυθμίστε τον οργανισμό σας σε healthy mode! Ένας 8ωρος ύπνος θεωρείται από τις καλύτερες λύσεις για να ξεκουραστεί το δέρμα και να επιδιορθωθούν οι «ζημιές» της ημέρας.

 

2.    Ενυδάτωση… από μέσα!

Σίγουρα οι κρέμες ενυδάτωσης και τα προϊόντα περιποίησης δρουν βοηθητικά και κάνουν την επιδερμίδα περισσότερο λαμπερή. Όμως, αν η ενυδάτωση δεν ξεκινά από μέσα, τότε το δέρμα απλά θα δέχεται μικρά διαλλείματα ξεκούρασης και όχι ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο. Άρα η λύση είναι μία και απλή:
Πιείτε νερό! Ενυδατώστε τον οργανισμό σας από μέσα πίνοντας 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα και όχι μόνο νερό αλλά και φρέσκους χυμούς φρούτων, τσάι, βότανα. Η αίσθηση δροσιάς και η απαιτούμενη υγρασία θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να φρεσκαριστεί κατάλληλα!

 

3.    Προτιμήστε αντιοξειδωτικές τροφές

Όπως είπαμε, η από «μέσα αλλαγή» είναι ο Νο1 κανόνας για τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Εντάξτε στη διατροφή σας καθημερινά σημαντικές αντιοξειδωτικές τροφές, οι οποίες συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων. Τέτοιες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια και όχι μόνο! Μερικά νόστιμα παραδείγματα είναι: Καρότα, βερίκοκα, ντομάτες, ο αρακάς, οι φακές, ο σολομός, το σκουμπρί και οι ξηροί καρποί.

 

Extra tip: Μην αγχώνεστε!

Το άγχος σύμφωνα με έρευνες απελευθερώνει τις ελεύθερες ρίζες και οδηγεί στην έκκριση κορτιζόλης δύο χαρακτηριστικά τα οποία δημιουργούν ρυτίδες και θαμπή επιδερμίδα. Αντιμετωπίστε τα χαμογελώντας και διατηρώντας τη θετική σας διάθεση, τα πλεονεκτήματα θα φανούν αμέσως στο πρόσωπό σας!

 

Διαβάστε ακόμα