Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

5 μυστικά για να μένει το σπίτι καθαρό για περισσότερο!

Αν η καθαριότητα ισούται με τη μισή αρχοντιά, τότε η έξυπνη καθαριότητα είναι σίγουρα ολόκληρη!

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλαπλές υποχρεώσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για καθημερινή ενασχόληση με το σπίτι και τις δουλειές του. Ωστόσο, η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια διαδικασία αναπόφευκτη που σε κάθε σπίτι πρέπει να γίνεται.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να γίνει αποτελεσματικά αλλά πιο γρήγορα.
Ας δούμε παρακάτω 5 τρόπους:

1.    Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι

Είναι ο πρώτος «καθαρός κανόνας» πριν καν μπεις στο σπίτι και τηρείται παραδοσιακά για λόγους υγιεινής, ειδικά όταν στον χώρο υπάρχουν μικρά παιδιά που περπατούν ξυπόλυτα στο σπίτι ή μπουσουλούν.
Τα παπούτσια μεταφέρουν μικρόβια σε κάθε τους βήμα και ακαθαρσίες που πατήσαμε στο δρόμο. Ειδικά το χειμώνα τα χαλιά βρωμίζουν πιο εύκολα έτσι είναι πολύ σημαντικό να τα «προστατεύετε» με το να κρατάτε τα παπούτσια έξω.

Βέβαια επειδή δεν είναι πολύ κομψό να λέτε στους επισκέπτες σας να κάνουν κάθε φορά αυτή τη διαδικασία, ένα χαλάκι στην είσοδο θα βοηθήσει να καθαριστούν τα παπούτσια.

2.    Αέρισε το χώρο αλλά κλείσε την κατάλληλη στιγμή!  
Ο καλός αερισμός του χώρου είναι σημαντικός, γιατί έτσι καθαρίζει η ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ωστόσο, φροντίστε να αερίσετε ενώ κάνετε δουλειές πχ στρώνετε κρεβάτια, ξεσκονίζετε, σκουπίζετε και όταν τελειώσετε κλείστε τα παράθυρα, διότι η σκόνη θα κάνει πάλι την εμφάνισή της. 

3.    Το φαγητό είναι για την κουζίνα!
Μία από τις αγαπημένες συνήθειες είναι να τρώμε στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι. Μετά τη χαλάρωση όμως έρχεται το καθάρισμα το οποίο είναι και δυσκολότερο μιας και ένας λεκές στο πάπλωμα ή στο χαλί είναι σκέτος μπελάς! Κρατήστε το φαγητό λοιπόν για την κουζίνα, εσάς θα διευκολύνετε!

4.    Το τηγάνι θέλει αλάτι!
Μία από τις πιο χρονοβόρες δουλειές που θέλει την ώρα της, για να γίνει αποτελεσματικά είναι το πλύσιμο του τηγανιού μετά από το μαγείρεμα.  Χρειάζεται μούλιασμα με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τα λίπη και έπειτα καλό πλύσιμο. Μέχρι χθες! Ένας πιο σωστός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Νερό και αρκετή ποσότητα αλατιού θα βοηθήσουν να καθαρίσει στο λεπτό!

5.    Λίγο κάθε λίγο
Μία επίσης χρήσιμη τακτική καθαριότητας είναι να μην αφήνετε το σπίτι ακαθάριστο για πολύ καιρό. Μπορείτε να καθαρίζετε λίγο κάθε λίγο. Για παράδειγμα το να καθαρίζεται την περιοχή γύρω από τον νιπτήρα ή να αλλάζετε μαξιλαροθήκες και σεντόνια είναι μόνο 5 λεπτά υπόθεση!

Διαλέξτε τα tips που σας ταιριάζουν και εξοικονομήστε ωφέλιμο χρόνο μέσα στη μέρα σας! 

Διαβάστε ακόμα