Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πόσο σωστά ξέρετε να αποθηκεύετε τις τροφές;

Ήρθε η ώρα να τακτοποιήσετε  τα τρόφιμα στο ψυγείο και τα ράφια της κουζίνας. Είστε σίγουροι όμως ότι ξέρετε να τα αποθηκεύετε με τον σωστό τρόπο;

Κάθε τρόφιμο, έχει διαφορετικό τρόπο φύλαξης και αποθήκευσης για να διατηρηθεί φρέσκο, χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση, η μυρωδιά και τα θρεπτικά του συστατικά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε όλοι μας κάποιες τακτικές που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων μας.

Διάβαστε  παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε για τη σωστή αποθήκευση και οργάνωση των τροφίμων σας:

Τα φρούτα και τα λαχανικά τα αποθηκεύουμε στα ειδικά ράφια του ψυγείου που έχουν και την κατάλληλη θερμοκρασία. Για τα φρούτα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποια σακούλα ή συσκευασία, εκτός αν απαιτείται. Αντιθέτως, τα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι και το μαρούλι, πρέπει να αποθηκεύονται μέσα σε πλαστικές σακούλες και μάλιστα κλειστές αεροστεγώς. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες που χρειάζονται για να παραμείνουν φρέσκα.

Τα αυγά, το γάλα, τα αλλαντικά και τα τυριά μπαίνουν στο μέρος που η ψύξη είναι πιο δυνατή, στη μέση του ψυγείου. Η φέτα, διατηρείται επίσης στο μεσαίο ράφι, με την άλμη της.

Τα φαγητά που περίσσεψαν και τα διατηρητέα τρόφιμα, διατηρούνται στο μεσαίο ή το πάνω ράφι του ψυγείο, δηλαδή σε μέγιστη θερμοκρασία 8 βαθμών Κελσίου.

Syntirisi_trofimon_2.jpg

Το ψάρι, όπως και το ωμό κρέας, πρέπει να φυλάσσεται στο κάτω ράφι, πάνω από τα συρτάρια. Προσοχή πρέπει να δώσουμε στην περίπτωση συντήρησης του ψαριού, καθώς δεν πρέπει να είναι μαζί με γαλακτοκομικά, διότι μπορεί να επιμολυνθούν. Το κοτόπουλο φυλάσσεται σε μπολ.

Τα προϊόντα που χρειάζονται ελαφριά ψύξη για να διατηρηθούν τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου. Τέτοια τρόφιμα είναι το νερό, τα αναψυκτικά και τα ποτά, το βούτυρο, η μαγιονέζα και η μουστάρδα

Το ψυγείο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση συντήρησης . Κάποια τρόφιμα δεν διατηρούνται στο ψυγείο, αντίθετα χαλάνε πιο γρήγορα και χάνουν τη φρεσκάδα τους. Τέτοια τρόφιμα είναι τα μυρωδικά, οι ελιές, οι πίκλες, το μέλι, ο καφές και τα παράγωγα του αμύλου, όπως μπισκότα, φρυγανιές και πατάτες.

Syntirisi_trofimon_1.jpg

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείπουμε να διαβάζουμε τις οδηγίες για τη διατήρηση και την ψύξη των συσκευασμένων τροφίμων που αναγράφονται πάνω στην ετικέτα τους.

Διαβάστε ακόμα