Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Προετοιμάστε το σπίτι για τον χειμώνα με 3 κινήσεις!

Χειμώνας και το σπίτι μας πρέπει να «μεταμορφωθεί» κατάλληλα, για να γίνει ζεστό και άνετο, ικανοποιώντας τις ανάγκες μας με τον καλύτερο τρόπο. Μιας και στην Ελλάδα ο καιρός «κρυώνει» για τα καλά στα μέσα του Δεκέμβρη, ο Νοέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή προετοιμασίας για το χειμωνιάτικο σπιτικό σκηνικό!

1.   Καθαριότητα & τάξη

Προετοιμάστε το σπίτι σας για την εποχιακή μετάβαση με μια γενική καθαριότητα. Τακτοποιήστε τα αντικείμενα στο χώρο, μαζέψτε όσα δεν ταιριάζουν με την εποχή και κάντε χώρο για τις νέες ιδέες σας. Ένα ξεσκαρτάρισμα στις ντουλάπες επιβάλλεται, καθώς και το συμμάζεμα των μπαλκονιών & της βεράντας από τις καλοκαιρινές επιρροές (τραπέζια, καρέκλες, καλύμματα), φέρτε τα σε σημείο ασφαλές, ώστε να προστατευτούν από τη βροχή και το κρύο.

2.   Χρώματα, υφές και αίσθηση χειμώνα
Είναι σημαντικό να έχετε αποφασίσει το ύφος της χειμερινής διακόσμησης που θέλετε να ακολουθήσετε. Μια διαδικτυακή έρευνα σε sites διακόσμησης θα σας βοηθήσουν πολύ να διαλέξετε! Δεν χρειάζεται να κάνετε δραστικές αλλαγές πχ να βάψετε όλο το σπίτι για να ανανεωθεί ο χώρος, αλλά μικρές προσθήκες. Η αλλαγή στα καλύμματα του καναπέ και των κρεβατιών, να προσθέσετε κεράκια στο χώρο που τονίζουν την cozy ατμόσφαιρα, ζεστές φλις κουβερτούλες για την ώρα της χαλάρωσης στον καναπέ, πιο «βαριά» διακοσμητικά σε γήινες αποχρώσεις, κάποιο νέο φωτιστικό δαπέδου για ανανέωση και οικονομία μιας και μπορεί να αντικαταστήσει το φως του χώρου, είναι μερικά από τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Τέλος από τα μέσα Νοέμβρη στρώστε τα χαλιά που θα ολοκληρώσουν το χειμερινό ύφος του σπιτιού.

3.   Άρωμα χειμώνα
Πέρα από τις χειροπιαστές αλλαγές σπουδαίο ρόλο παίζει και η γενική αίσθηση που έχει κάποιος όταν μπαίνει στον χώρο. Το άρωμα, είναι μια σπουδαία παράμετρος, μιας και μπορεί να επαναφέρει μνήμες, να χαλαρώσει  το νευρικό σύστημα και να ολοκληρώσει μια ήδη όμορφη ατμόσφαιρα. Κάντε το φυσικά! Το άρωμα του μήλου και της κανέλας επιβάλλονται, βράστε σε ένα κατσαρολάκι κομμάτια μήλου και προσθέστε κανέλα, μπορείτε να επιλέξετε  αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας ή αρωματικά κεριά που με το διπλό τους ρόλο θα σας θυμίσουν τις ομορφιές της εποχής. 

Διαβάστε ακόμα