Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πρώτη φορά μακριά από τη «φωλιά» της μαμάς!

Είτε πρόκειται για το ξεκίνημα της νέας φοιτητικής του ζωής σε μία άλλη περιοχή, είτε για την απόφαση να ζήσει στο δικό του σπίτι, ο αποχωρισμός από το παιδί σας είναι πάντα δύσκολος.

Προτού, όμως, μπείτε στη διαδικασία του αποχαιρετισμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε όχι απλώς να «επιβιώνει» στο νέο του σπίτι, αλλά να ξέρει πως να ζει καλύτερα και μόνος.

Τι θα τρώει;

Ξεκινώντας από την πιο βασική ανάγκη με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο, αυτή της διατροφής, σκαρφιστείτε τρόπους για να βάλετε το παιδί στην κουζίνα! 

Neomat_5_cooking.jpg

Για παράδειγμα, αν λείπετε αρκετές ώρες από το σπίτι, μπορείτε να το βοηθήσετε να ανατρέξει σε κάποια απλή συνταγή και να ετοιμάσει μόνος του ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Έτσι, η πρώτη επαφή με τη μαγειρική θα έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία και το παιδί θα συνδέσει τη δημιουργία με το φαγητό και την λύση στο αίσθημα της πείνας. 

Αν πάλι περνάτε αρκετό χρόνο στην κουζίνα σας, φέρτε το παιδί σε επαφή με τη διαδικασία του μαγειρέματος. Παρουσιάστε τη σαν παιχνίδι: Δείξτε του απλές μεθόδους κοπής των λαχανικών και κρεατικών, δώστε του tips ψησίματος, μιλήστε του για τα μυρωδικά και ζητήστε του βοήθεια, όπου τη χρειάζεστε! Σύντομα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν! 

Πώς θα κάνετε τα ρούχα του να μυρίζουν «μαμά», χωρίς να βρίσκεστε εκεί;

  Αν πιστεύετε πως η σχέση του παιδιού σας με τη ντουλάπα του είναι απλώς να επιλέγει τα ρούχα που θα φορέσει, μην ανησυχείτε! Ήρθε η ώρα που η τέλεια στοίβα ρούχων που φτιάχνατε ανά χρώμα και ύφασμα θα αλλάξει χαρακτήρα και …χέρια!

Neomat_3-(1).jpg

Ξεκινήστε από το πλυντήριο και μοιραστείτε μαζί του συμβουλές που θα τον κάνουν expert στο πλύσιμο των ρούχων: 

1. Διαβάζουμε τα ταμπελάκια των ρούχων για το ιδανικό πλύσιμο

2. Βάζουμε στον κάδο τα χρωματιστά μας ρούχα, τοποθετούμε μια χρωμοπαγίδα Colour Catcher, που αποτρέπει τα ατυχήματα αποχρωματισμού.

3. Γεμίζουμε το πλυντήριο μέχρι το 80% της χωρητικότητάς του.

4. Πλένουμε τα ρούχα στους 30-60 °C για να αφαιρέσουμε τη βρωμιά.

5. Καταπολεμούμε τους δύσκολους λεκέδες με λίγο απορρυπαντικό τοπικά πριν την πλύση.

Neomat_7_washing_machine.jpg

Καλό θα είναι να του προτείνετε ένα ιδανικό απορρυπαντικό, το οποίο θα είναι και αποτελεσματικό και οικονομικό, όπως για παράδειγμα το Neomat gel GIGA PACK 75 μεζ.  που δίνει λάμψη στα ρούχα διατηρώντας τη φωτεινότητα και το χρώμα των λευκών και χρωματιστών και αφαιρεί ακόμα και τους πιο επίμονους λεκέδες, με φρεσκάδα που διαρκεί έως και 4 εβδομάδες. 

Όπου και αν βρίσκεται όμως το παιδί σας, η Neomat και τα My market σας δίνουν την ευκαιρία να του στείλετε φρεσκοπλυμμένα ρούχα στην πόρτα του.Μάθετε περισσότερα εδω !!!

Ποιος τα μαζεύει τώρα;

Η συντήρηση ενός νέου σπιτιού δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στην μαγειρική και το πλυντήριο και το παιδί σας θα πρέπει να το γνωρίζει από πρώτο χέρι, πριν ανοίξει τα φτερά του. Κάθε δωμάτιο, κάθε ντουλάπι, κάθε σκεύος ή συσκευή θα πρέπει να είναι καθαρά, ώστε να είναι και λειτουργικά. Γι’ αυτό, θα χρειαστεί να μεταδώσετε στο παιδί σας τα «μαγικά» σας τρικ και χρήσιμα tips φροντίδας, που θα διατηρούν το περιβάλλον του σπιτιού αστραφτερό.

1. Πλένουμε τα πιάτα κάθε μέρα

2. Συμμαζεύουμε τους χώρους κάθε μέρα

3. Ξεσκονίζουμε κάθε εβδομάδα

4. Καθαρίζουμε συσκευές σε βάθος κάθε μήνα

5. Τακτοποιούμε τα ρούχα μας κάθε εποχή

Καλή αρχή!!!

Διαβάστε ακόμα