Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πρώτη φορά στην αγορά εργασίας: Δείτε 3 βήματα & 1 πρόκληση για σωστή εκκίνηση!

Πρώτη μέρα στη δουλειά! Σίγουρα μια μέρα που μένει στη μνήμη για πολλούς λόγους, όπως το άγχος, η ανυπομονησία, η ομορφιά του καινούριου που ξεκινά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 βασικά βήματα, που θα σας φανούν χρήσιμα τόσο για την προετοιμασία όσο και για την έναρξη της νέας σας φάσης!

1.   Η προεργασία

Δώστε βάση στη δημιουργία του βιογραφικού σας.
Μια καλή πηγή είναι το διαδίκτυο, βρείτε το προσχέδιο που ταιριάζει στον τομέα και στα προσόντα σας και δημιουργήστε το σωστά, ώστε να μπορεί να σας «συστήσει» με τον καλύτερο τρόπο. Έπειτα, εντοπίστε εταιρείες και οργανισμούς που θα θέλατε να εργαστείτε και στείλτε στοχευμένα το βιογραφικό σας.
Κυρίως τολμήστε! Στείλτε το βιογραφικό με τρόπους πρωτότυπους, αρκεί φυσικά να ταιριάζουν με το αντικείμενό σας, είτε περάστε, αν είναι εφικτό, και αφήστε το εσείς προσωπικά στην εταιρεία που σας ενδιαφέρει.

2.   Η συνέντευξη

Η σπουδαία ώρα της συνέντευξης έφτασε και η καλή προετοιμασία απαιτεί να γνωρίζετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εταιρεία, τη φιλοσοφία της αλλά και τη θέση που σας έχουν καλέσει. Η επαρκής ενημέρωση είναι ατού σας! Έπειτα, φροντίστε το στυλ και την εικόνα σας, ο σταθερός τόνος φωνής με σωστές εναλλαγές ανάλογα με τη ροή της συζήτησης, η δυναμική (και όχι δυνατή) χειραψία, το χαμόγελο και η χαλαρή στάση θα δώσουν στον υποψήφιο εργοδότη σας μια πολλή καλή πρώτη εντύπωση.

3.   Η πρώτη μέρα

Πάρτε τον χρόνο σας, για να ενσωματωθείτε στο νέο περιβάλλον  ομαλά. Παρατηρήστε τους συνεργάτες σας, το ύφος και το στυλ της πλειοψηφίας. Δείξτε προθυμία, ανάγκη για γνώση και όρεξη για δουλειά. Πολύ σημαντικά στοιχεία είναι, η συνέπεια και ο καλός προγραμματισμός, τα οποία θα εκτιμηθούν δεόντως από τους συνεργάτες σας.

Κάντε το πρώτο βήμα με μια ευκαιρία σκέτη πρόκληση!

Έχοντας όλα τα παραπάνω εφόδια είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε προκλήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με επιτυχία την καριέρα σας! Το Πρόγραμμα «Metro Talent Challenge» είναι μία από αυτές!

Συγκεκριμένα, στέλνοντας την αίτησή σας στο πρόγραμμα «Metro Talent Challenge» θα έχετε την ευκαιρία να ενταχθείτε στη μεγάλη οικογένεια της METRO αναπτύσσοντας τις δυνατότητες σας σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πλαισιώνεστε από ανθρώπους που θα αναλάβουν να σας καθοδηγήσουν, να σας δώσουν κίνητρα, να σας εμπνεύσουν και να σας εφοδιάσουν με γνώση.

Μάθετε εδώ περισσότερα και συμπλήρωστε την αίτησή σας! 

Διαβάστε ακόμα