Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν ο γάμος είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να δώσεις διάρκεια σε ένα τυχαίο γεγονός.

O Oscar Wilde πίστευε ότι «Πρέπει να είναι κανείς πάντα ερωτευμένος. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να παντρεύεσαι».

Ενώ ο Σωκράτης συμβουλεύει τους άνδρες να βρουν μια καλή γυναίκα να παντρευτούν για να είναι ευτυχισμένοι διαφορετικά θα γίνουν φιλόσοφοι!

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι… Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η φθορά του χρόνου δεν μπορεί να αφήσει ανέπαφη την σχέση του ζευγαριού. Ο πρώτος ενθουσιασμός και το ροζ συννεφάκι του έρωτα μετουσιώνεται σε αγάπη και παράλληλα δέχεται τις επιδράσεις της καθημερινότητας και της ρουτίνας, μέσα στη συνθήκη του γάμου. Η απάντηση στο ερώτημα τείνει να μην είναι  μονοσήμαντη, μιας και εξαρτάται από το ζευγάρι και τη μοναδική σχέση που έχουν οι δύο άνθρωποι μεταξύ τους.  Άλλοι υποστηρίζουν πως ο γάμος επισφραγίζει τον έρωτά τους και τον βοηθά να «ανθίσει» περισσότερο, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο γάμος οριοθετεί τον ενθουσιασμό τον αποδυναμώνει.

Το σίγουρο είναι πως όλα είναι στο χέρι μας, γιατί ο έρωτας έχει «μαγικές» ικανότητες και μπορεί να αναζωπυρώνεται με μικρές αφορμές μέσα στην καθημερινότητα και ακολουθώντας μερικά χρήσιμα tips.

 Μερικά παραδείγματα είναι:

1.    Να μην αμελείτε τον εαυτό σας

Ο ενθουσιασμός των πρώτων ραντεβού, το καρδιοχτύπι της προετοιμασίας, το να φροντίζετε την εμφάνιση σας είναι ένας από τους παράγοντες που δεν πρέπει να αποδυναμώνονται όσο περνάει ο καιρός. Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στο βαρύ πρόγραμμα και τις ευθύνες και φροντίστε την εμφάνισή σας, ανανεωθείτε μέσα από ένα νέο κούρεμα, ένα νέο ρούχο και εκπλήξτε ευχάριστα το σύντροφό σας.

2.    Ξεφύγετε από τη ρουτίνα… μαζί!

Μια μικρή απόδραση ακόμα και μονοήμερη, μια βόλτα για περπάτημα στο βουνό ή στο κοντινότερο πάρκο, που θα καθιερωθεί ως η αγαπημένη σας συνήθεια αποφόρτισης είναι σίγουρη μια καλή λύση για να μένετε σε επαφή και να νιώθετε πως έχετε χρόνο να ακούσετε ο ένας τον άλλο. Μιλήστε, γελάστε, αναπολήστε τις αγαπημένες σας στιγμές.

3.    Μην τελειώνετε τη μέρα σας μαλωμένοι

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως είναι σπουδαίο ένα ζευγάρι ότι δυσκολία και να έχει αντιμετωπίσει μέσα στην ημέρα του να μην κρατά αυτό το «αγκάθι» μέχρι το τέλος της. Το να λυθεί η όποια διαφορά, παρεξήγηση και να κοιμηθείτε μαζί είναι μεγάλη απόφαση και απόδειξη πως ο έρωτάς σας μένει ζωντανός.

Extra tip: Επιλέξτε μερικές αγαπημένες σας φωτογραφίες από την εποχή του μεγάλου σας έρωτα, εκτυπώστε τις, δημιουργήστε ένα κολάζ και τοποθετήστε το στην είσοδο του σπιτιού σας! Τα χαμογελαστά σας πρόσωπα, οι αναζωογονητικές σας εκδρομές και οι στιγμές γεμάτες αγάπη που θα αντικρίζετε θα σας βοηθούν καθημερινά να τονώνετε τη μνήμη και τον έρωτά σας. 

Διαβάστε ακόμα