Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

4 τρόποι για να πεις “ευχαριστώ” στη θάλασσα.

Καλοκαίρι σημαίνει παραλία και μπάνιο σε νερά γαλαζοπράσινα δροσερά και καθαρά. Για τα δύο πρώτα προνόησε η φύση για το τελευταίο πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό είμαστε υπεύθυνοι όλοι.
Δείτε 4 εύκολους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να συμβάλλετε και  εσείς στην προστασία των θαλασσών μας!

1.   Ανακύκλωση με κάθε ευκαιρία
Η σημασία και η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης είναι γνωστή. Διανείμετε σωστά τα σκουπίδια, που ίσως κάνετε στην παραλία, στα σωστά μέρη (μέταλλο, χαρτί, γυαλί) και βοηθήστε το περιβάλλον να «ανασάνει»!

2.   Προστατεύστε το ζωικό βασίλειο της θάλασσας
Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε, να επιπλέουν πλαστικά μπουκάλια στο νερό, σακούλες και άλλες συσκευασίες. Απομακρύνετέ τις από το νερό και ακολουθήστε το βήμα 1. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι χιλιάδες θαλάσσια ζώα χάνουν τη ζωή τους από τέτοια λήμματα.

3.    Πείτε όχι σε διακοσμητικά προϊόντα που προέρχονται από τη θάλασσα
Μη θυσιάζετε την «υγεία» και τη ζωή των θαλάσσιων οργανισμών (κοράλλια, αστερίες, κοχύλια κτλ) για την διακόσμηση του σπιτιού ή την απόκτηση ενός πρωτότυπου κοσμήματος.

4.    Συμβάλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας
Η αλόγιστη κατανάλωση των καυσίμων, όπως της βενζίνης και του πετρελαίου, επιβαρύνει πολύ το περιβάλλον και φυσικά τη θάλασσα (φαινόμενο πετρελαιοκηλίδων). Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι η λύση που ζητάτε για να βοηθήσετε.

Μοιραστείτε την παραπάνω πληροφορία με τα παιδιά σας και γίνετε όλοι μαζί σύμμαχοι της αγαπημένης μας θάλασσας και αυτό το καλοκαίρι! 

Διαβάστε ακόμα