Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Θερινό σινεμά! Η «καλοκαιρινή παρέα» στην πόλη.

Οι ζέστες έσφιξαν, τα τζιτζίκια συνεχίζουν ακατάπαυστα το μελωδικό τραγούδι τους και εσύ είσαι στην πόλη; Μην ανησυχείς! Υπάρχουν ιδέες & λύσεις για να περάσεις καλά και να νιώσεις την καλοκαιρινή αύρα να σε κατακλύζει!

Μία από αυτές είναι το θερινό σινεμά! Η βραδινή έξοδος που έχει συνδεθεί στο μυαλό των περισσότερων με αεράκι καλοκαιρινό, άρωμα γιασεμιών και ρομαντισμό.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία τους;

Το θερινό σινεμά έρχεται από την Αίγυπτο ως συνήθεια και θεωρείται η συνέχεια του θεάτρου σκιών. Στην Αθήνα τα πρώτα θερινά σινεμά εμφανίστηκαν στις αρχές του 1900! Πλανόδιοι έστηναν το χαρακτηριστικό λευκό πανί σε πλατείες και πλήθος κόσμου ανυπομονούσε να παρακολουθήσει το πρωτότυπο θέαμα. Στην αρχή η είσοδος ήταν ελεύθερη, ενώ λίγο πριν τον πόλεμο καθιερώθηκε το εισιτήριο. Δεν ήταν λίγοι οι νεαροί που σκαρφάλωναν σε γειτονικές ταράτσες για να απολαύσουν το θέαμα δωρεάν!

Το πιο ιστορικό σινεμά της Αθήνας είναι η «Αίγλη» στο Ζάππειο που πρωτολειτούργησε το 1903 με την ταινία «Δέκα γυναίκες κυνηγούν έναν άνδρα»! Η «Mπομπονιέρα» στην Κηφισιά κράτα τα σκήπτρα της ιστορικότητας μετά την Αίγλη που λειτουργεί από το 1918! Και φυσικά το διάσημο «Paris» που άνοιξε το 1920 στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Χρήσιμες πληροφορίες: https://goo.gl/McjsLT

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Δήμου της περιοχής σας, ώστε να μάθετε το πρόγραμμα των προβολών των σχολείων που λειτουργούν το καλοκαίρι ως θερινό σινεμά! 

Διαβάστε ακόμα