Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Βάλτε ξυπνητήρι στο μεταβολισμό σας!

Ο μεταβολισμός είναι ο βασικός μηχανισμός του οργανισμού μας που ρυθμίζει τόσο τη θερμοκρασία μας όσο και τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Μια έννοια αρκετά παρεξηγημένη, που συνήθως κατηγορούμε για την αύξηση του βάρους μας και τη δυσκολία να χάσουμε κιλά. Τι μπορούμε να κάνουμε αν νιώθουμε ότι ο μεταβολισμός μας υπολειτουργεί και δεν καίμε αρκετές θερμίδες; 

1) Πιείτε πράσινο τσάι αντί για καφέ!
Τόσο ο καφές όσο και τσάι περιέχουν καφεΐνη που διεγείρει το νευρικό μας σύστημα και ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό μας. Το πράσινο τσάι ωστόσο περιέχει κατεχίνες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια βόλτα από το κοντινό σας My market θα σας δώσει πολλές εναλλακτικές για το πράσινο τσάι που προτιμάτε.

2) Προτιμήστε τις λίγο πιο καυτερές τροφές
Η καψαϊκίνη που περιέχουν τα μπαχαρικά ή η καυτερή πιπεριά βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες. Προτιμήστε τα και δώστε το κάτι παραπάνω στη γεύση σας και στο μεταβολισμό σας. Οι καυτές πιπεριές, όπως και όλα τα ελληνικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά των My market διαθέτουν ειδική σήμανση (QR code) που σκανάρετε και βλέπετε στο κινητό σας πληροφορίες σχετικά με την προέλευση τους, τον παραγωγό, την ημερομηνία συγκομιδής τους.

3) Μην τρώτε σαν να σας κυνηγάνε
Το να τρώτε πιο αργά είναι ένα αποτελεσματικό τρικ, διότι δίνετε στον εγκέφαλο το μήνυμα του κορεσμού και έτσι καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα τροφής.

4) «Σε δουλειά να βρίσκεστε»...
Επιδιώξτε να κινείστε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και σε απλές περιπτώσεις π.χ. όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι κρατήστε έναν ρυθμό, χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ περπατήστε ως αυτά. Έτσι, θα καίτε θερμίδες και οι μύες σας θα παραμένουν σε εγρήγορση καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια.

5) Αγχωθείτε τόσο... όσο!
Έρευνες αποδεικνύουν ότι ενεργητικοί άνθρωποι που εκτίθενται σε ήπιο στρες κρατούν υψηλά το μεταβολικό τους ρυθμό διότι εκκρίνουν αδρεναλίνη και έτσι καίνε περισσότερες θερμίδες. Αντίθετα, όσοι αγχώνονται υπερβολικά εκκρίνουν κορτιζόλη η οποία ευνοεί την αποθήκευση λίπους κυρίως στην κοιλιά! 

Πέντε έξυπνοι τρόποι για έναν καλοκουρδισμένο μεταβολισμό, φτιάξτε τη δική σας λίστα με τη σειρά που σας βολεύει περισσότερο και ακολουθήστε τους!

Διαβάστε ακόμα