Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Χρήσιμα tips για τη σωστή τακτοποίηση των ρούχων μας

Ο καιρός κρυώνει και έχει έρθει η εποχή να κάνουμε την απαραίτητη ανανέωση στις ντουλάπες μας: να αποθηκεύσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα και να βγάλουμε τα χειμερινά! Και επειδή, όπως συνήθως συμβαίνει, τα χειμερινά ρούχα είναι λίγο πιο ογκώδη από τα καλοκαιρινά, τι καλύτερο από το να ενημερωθούμε από πριν πάνω στα μυστικά για την άψογη οργάνωση της ντουλάπας μας, και μάλιστα με κάποια χρήσιμα tips από την wardrobe organizer Μαριλένα Πατέρα!

Η πρώτη πρόκληση λοιπόν είναι η σωστή τακτοποίηση των ρούχων.

Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Κάθε σεζόν, ανακαλύπτουμε στη ντουλάπα μας ρούχα που είτε δεν φορέσαμε καθόλου, ή δεν μας κάνουν πια, ή απλώς, δεν μας αρέσουν. Αυτά λοιπόν μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε μια ωραία σακούλα και να τα βάλουμε στην άκρη.

1.jpg

Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Τα υπόλοιπα που θα κρατήσουμε για την επόμενη χρονιά, θα μπουν σε αποθηκευτικές θήκες. Τα διπλώνουμε λοιπόν ένα-ένα, και τα τοποθετούμε στη θήκη τους χωρίς να την υπερφορτώνουμε.

2.jpg

Η ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της διαδικασίας, το οποίο δεν είναι άλλο από την τοποθέτηση των χειμερινών ρούχων μέσα στη ντουλάπα. Τα παντελόνια λοιπόν, τα κρεμάμε από κρεμάστρες με πιάστρες και τα ταξινομούμε στη ντουλάπα ανά χρώμα. Αν έχουμε σύνολα, φούστα-μπλούζα, παντελόνι-σακάκι κτλ., μπορούμε να τα βάλουμε στην ίδια κρεμάστρα. Τα τιραντάκια που πιάνουν λίγο χώρο, μπορούν να μπουν ανά δύο στην ίδια κρεμάστρα και αυτά. Τα τζιν, τα διπλώνουμε και τα τοποθετούμε στα ράφια μας για να μην πιάνουν πολύ χώρο. Το ίδιο και τα πουλόβερ, περισσότερο επειδή είναι ευαίσθητα και είναι καλύτερα να το αποφύγουμε να τα κρεμάσουμε. Τα t-shirts μπορούν να μπουν σε ένα αποθηκευτικό κουτί στη ντουλάπα μας, διπλωμένα και τοποθετημένα κάθετα, με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται όλα με μία ματιά. Σε γενικές γραμμές, τακτοποιούμε τα διάφορα ρούχα με βάση το χρώμα τους. Η ντουλάπα μας είναι έτοιμη, τακτοποιημένη, εύχρηστη και έτοιμη για τη νέα σεζόν! Τι κάνουμε όμως με τα ρούχα που δεν θέλουμε και που τα βάλαμε στην άκρη;

ΤΟ DIXAN ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Τα ρούχα που δεν θέλουμε πια, δεν έχουμε παρά να τα τοποθετήσουμε στα ειδικά διαμορφωμένα κουτιά Dixan σε τρία καταστήματα My market (Κηφισιά, Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια) από τις 30/10 μέχρι τις 12/11: το Dixan θα αναλάβει να τα πλύνει και να τα προσφέρει αστραφτερά σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη!

Μάθετε περισσότερα για την ενέργεια του Dixan σε συνεργασία με τα My market και δείτε το βίντεο με τα tips της wardrobe organizer Μαριλένας Πατέρα εδώ.

Διαβάστε ακόμα