Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ατομικές σούβλες με 3 κρέατα και μελιτζανοσαλάτα

Ξεσηκώστε τους πάντες σε μπάρμπεκιου ημέρα!

Υλικά

1/2 κιλό ωμοπλάτη αρνιού
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1/2 κιλό χοιρινός λαιμός
1 μεγάλη μελιτζάνα 
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κόκκινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 - 5 φύλλα βασιλικού
2 σφηνάκια κρασόξυδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο, το χυμό λεμόνι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και το ξύδι.
Κόβουμε τα κρέατα σε κύβους για σουβλάκι.
Σε 3 σακούλες με κλείσιμο zip (zip bags) βάζουμε τα 3 διαφορετικά κρέατα και συμπληρώνουμε μαρινάδα.
Όσο γίνεται, αφαιρούμε τον αέρα και αφήνουμε τα κρέατα να μαριναριστούν στο ψυγείο όλο το βράδυ (3 - 12 ώρες).
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα τετράγωνα.
Βγάζουμε τα κρέατα από τη μαρινάδα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Περνάμε σε μεταλλικά πλατιά σουβλάκια κρέας και πιπεριές. 
(Κάθε σουβλάκι έχει ένα μόνο είδος).
Ψήνουμε σε πλάκα σε σχάρα γκαζιού.
 
Ετοιμάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα:
Καρφώνουμε μια μελιτζάνα στην άκρη από ένα μεταλλικό καλαμάκι.
Ψήνουμε πάνω από τη φλόγα του γκαζιού μέχρι να καεί απ’ όλες τις πλευρές.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κρατάμε από το κοτσάνι και ξεφλουδίζουμε.
Χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα της, πατάμε τη μελιτζάνα με το μαχαίρι αρκετές φορές. 
Γαρνίρουμε με λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τα σουβλάκια μαζί με τη μελιτζάνα, το ψητό κρεμμύδι και την ψητή τομάτα.

Αξιολόγησε τη συνταγή