Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κινέζικη πανσέτα (τζίντζερ, σόγια, τσίλι) με noodles

Ασιατικές νοστιμιές στο τσακ μαμ!

Υλικά

1 λωρίδα χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο (περίπου 700γρ)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ρίζα τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ σάλτσα σόγιας
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 πιπερίτσα τσίλι
1 κ.γ σουσαμέλαιο
ζωμός λαχανικών
1 πακέτο noodles ρυζιού
1 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Tip: Με ένα κουτάλι ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ. Κόβουμε σε πλατιές, διαγώνιες φέτες.
Σε μια γάστρα στρώνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ginger.
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα από όλες τις πλευρές.
Ακουμπάμε την πανσέτα πάνω στα λαχανικά στη γάστρα και συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών μέχρι τη μέση.
Κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
 
Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε το γλάσο:
Με ένα γουδί πολτοποιούμε λίγο τζίντζερ με 1 σκελίδα σκόρδο και μισή πιπεριά τσίλι μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη σόγια, την καστανή ζάχαρη και την πάστα που φτιάξαμε.
 
Όταν είναι έτοιμη η πανσέτα, τη βγάζουμε από τη γάστρα και την αφήνουμε για 10’ να κρυώσει και να στεγνώσει.
Την κόβουμε σε λωρίδες ή κύβους.
Κρατάμε τη γάστρα με το ζουμί και τα λαχανικά.
 
Προετοιμάζουμε τα noodles:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει.
Ρίχνουμε τα noodles και τα αφήνουμε να βράσουν για 3’ ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε στη γάστρα.
Ανακατεύουμε να πάρουν γεύση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κομμάτια της πανσέτας μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το γλάσο και αφήνουμε να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρευστο. Προσέχουμε να μην καεί.
 
Σερβίρουμε την πανσέτα με noodles. Από πάνω διακοσμούμε με τσίλι, λεπτές λωρίδες φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι.  

Αξιολόγησε τη συνταγή