Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Σπιτικά ζυμαρικά με σάλτσα φρέσκιας τομάτας και βασιλικό

Πεντανόστιμα σπιτικά ζυμαρικά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας!

Υλικά

2 μερίδες
 
Για τα ζυμαρικά
500 γραμμάρια αλεύρι
5 κρόκους αβγών   
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
Για τη σάλτσα
4 τομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
5 - 6 φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
Λάδι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
Με έναν τρίφτη περνάμε τις τομάτες στη χοντρή πλευρά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο (5 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως τη τομάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10’ λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό.
 
Για τα ζυμαρικά
Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει.
Στον πάγκο μας κάνουμε ένα βουνό με το αλεύρι και ανοίγουμε έναν κρατήρα στο κέντρο. Μέσα ρίχνουμε τα αβγά, το νερό και το αλάτι. Ξεκινάμε με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε με τα χέρια. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία, ομοιογενής ζύμη.
(Το ζυμάρι έχει ελάχιστα υγρά και έτσι ζυμώνεται δύσκολα, οπότε θέλει υπομονή).
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 - 3 μπάλες για να μπορούμε να το δουλέψουμε πιο εύκολα και το ανοίγουμε με τον πλάστη σαν φύλλο. Προσπαθούμε να το ανοίξουμε σε τετράγωνο σχήμα με πάχος όσο το χοντρό σπαγγέτι.
Με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα της πίτσας κόβουμε το ζυμάρι σε λωρίδες με το πλάτος στη δική μας προτίμηση. Ας μην υπερβαίνει όμως το πλάτος ενός δακτύλου.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
(Τα φρέσκα ζυμαρικά έχουν την ιδιότητα να ποτίζουν από τη σάλτσα και έτσι γίνονται νοστιμότερα).
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Αξιολόγησε τη συνταγή