Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Δροσερή σαλάτα με μαριναρισμένο λαβράκι

Δροσερή σαλάτα για ιδιαίτερους ουρανίσκους!

Υλικά

2 φιλέτα λαβράκι (ολόφρεσκο)
1 μικρή ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 μικρό αγγούρι ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πορτοκάλι
3 λαϊμ
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα:
2 Αντίβ/Τσίκορι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την πέτσα και τα τυχόν κόκαλα από τα φιλέτα.
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρούς κύβους.
Τοποθετούμε το λαβράκι σε ανοξείδωτο ή πλαστικό μπολ και το περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι.
Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο τσίλι, καθώς και ξύσμα από ένα λάιμ, χυμό από τρία λάιμ και αλάτι.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Στραγγίζουμε το λαβράκι από τα υγρά και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αγγούρι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. 
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ ή μέσα σε φύλλα αντίβ/τσίκορι.

Αξιολόγησε τη συνταγή