Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κοτομπουκιές με σως κάρυ

Σπιτικές, τραγανές κοτομπουκιές με σως κάρυ!

Υλικά

500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
60 γραμμάρια αλεύρι
60 γραμμάρια τριμμένη ψίχα ψωμιού
2 αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
500ml ηλιέλαιο
Αλάτι – πιπέρι 
 
Για τη σως κάρυ
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και κατόπιν σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε κι άλλο μέχρι να πάρουμε κάτι σαν χοντρό κιμά.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, μια κουταλιά από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε σε κοτομπουκιές, χωρίς να πιέσουμε υπερβολικά.
Πανάρουμε τις κοτομπουκιές διαδοχικά σε αλεύρι, χτυπημένο αβγό και τέλος ψίχα.
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο γυρνώντας πότε - πότε μέχρι να πάρουν χρυσαφί, ωραίο χρώμα.
 
Για τη σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αξιολόγησε τη συνταγή