Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Λεπτές ομελέτες με άνηθο, σολομό και κρέμα ή με κολοκύθι και ανθότυρο

"Κρύψτε" τα αυγά σε λεπτές ομελέτες με άνηθο και γέμιση από σολομό & κρέμα ή κολοκύθι & ανθότυρο!

Υλικά

Για 4 ομέλετες:
8 αβγά
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια
1 φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ. ανθότυρο
120 γρ. καπνιστό σολομό
150 γρ. τυρί κρέμα
50 ml κρέμα γάλακτος
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
1 κ.σ βούτυρο για το τηγάνι
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις ομελέτες:
Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βουτυρώνουμε ελαφρά.
Απλώνουμε μια ποσότητα αβγού ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Ψήνουμε προσεκτικά και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην αρπάξει.
 
Με σολομό:
Για την κρέμα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα γεμίζουμε τις ομελέτες με φετούλες σολομό και λίγη από την κρέμα και τυλίγουμε σε ρολάκια.
 
Με κολοκυθάκι:
Περνάμε τα κολοκυθάκια από τον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα κολοκύθια.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για το σερβίρισμα γεμίζουμε τις ομελέτες με κολοκύθι και ανθότυρο και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Αξιολόγησε τη συνταγή