Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Ατομικός εναλλακτικός μουσακάς με ψητά λαχανικά, κιμά και μπεσαμέλ

Εναλλακτική συνταγή που μιλάει από μόνη της!

Υλικά

3 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
λάδι για τηγάνισμα
 
Για την σάλτσα κιμά:
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι - πιπέρι
 
Για την μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί 
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Κόψτε τα λαχανικά σε φέτες λαδώστε, αλατίστε  και ψήστε τα, για 15' στους 180οC.
 
Ετοιμάστε την σάλτσα κιμά:
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τον κιμά και το πιπέρι.
Προσθέστε τις τομάτες και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
 
Για την μπεσαμέλ:
Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά το γάλα.
Αλατοπιπερώστε.
Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε τους κρόκους και 3-4 κουταλιές γραβιέρα και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μια φόρμα για μάφινς βάλτε σε κάθε θήκη ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού, και στρώστε με τη σειρά μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κιμά και μπεσαμέλ.
Πασπαλίστε με γραβιέρα και ψήστε στους 180οC για 30 λεπτά.

Αξιολόγησε τη συνταγή