Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Burgerάκια στο ταψί με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτες country

Το καλύτερο burger φτιάχνεται στο σπίτι! Εντυπωσιάστε σε γεύση με την πιο απλή συνταγή.

Υλικά

12 ψωμάκια μικρά για burger
125 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. Worcestershire sauce
12 φέτες cheddar
λίγο φρέσκο θυμάρι
σουσάμι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη 
 
Για τις πατάτες:
400 γρ. πατάτες baby
λάδι
πάπρικα
σκόνη σκόρδο
αλάτι
ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μεσαίες ροδέλες. 
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. 
Περίπου 20-30’. Στα μισά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ή να μειώσουμε τον χρόνο προετοιμασίας στο μισό προσθέτοντας λίγη ζάχαρη.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε άλλο τηγάνι και προσθέτουμε την Worcestershire sauce.
Ανακατεύουμε και σπάμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Ακουμπάμε τις βάσεις από τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα τη μια δίπλα στην άλλη ώστε να γεμίσει όλο το ταψί.
Απλώνουμε τον κιμά, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και βάζουμε μία φέτα cheddar πάνω σε κάθε burger.
Τα σκεπάζουμε όλα με τα ψωμάκια-καπάκια.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα ψωμάκια από πάνω και πασπαλίζουμε με θυμάρι και σουσάμι.
Ψήνουμε για περίπου 20’ στο φούρνο, στους 180οC, μέχρι να λιώσει το τυρί και τα ψωμάκια να πάρουν χρώμα.
 
Για τις πατάτες:
Χωρίς να βγάλουμε την φλούδα τις κόβουμε στα 2 ή στα 4  ανάλογα το μέγεθος και τις βράζουμε.
Σε ένα μπόλ ραντίζουμε τις πατάτες με λίγο λάδι, ρίχνουμε μπόλικη πάπρικα, αλάτι, σκόνη σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες να γίνουν τραγανές απ’έξω.
Σερβίρουμε.

Αξιολόγησε τη συνταγή