Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Fish & chips με σως ταρτάρ

Φέρτε το Λονδίνο στο πιάτο σας με μια συνταγή!

Υλικά

4 μεγάλες καλοσχηματισμένες πατάτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
5 αγγουράκια τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού
225 γρ. αλεύρι
285 ml μπύρα
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Για το ψάρι:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να πάρουμε ένα κουρκούτι.
Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι.
Αλατίζουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ψάρι απ’ όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, το βουτάμε στο κουρκούτι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
 
Για τις πατάτες:
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε κάθετα απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουμε ένα τέλειο παραλληλόγραμμο.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες και κόβουμε κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες.
Τηγανίζουμε τις πατάτες σε καυτό λάδι.
 
Για τη σως ταρτάρ:
Περνάμε τα αγγουράκια τουρσί σε έναν ψιλό τρίφτη και τα ρίχνουμε στη μαγιονέζα. 
Το ίδιο και το σκόρδο. 
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες τηγανιτές και δίπλα τη σως.

Αξιολόγησε τη συνταγή