Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος


Πληγούρι

300γρ πληγούρι
1 κρεμμύδι λευκό
1 ντομάτα
Ένα ματσάκι άνιθο
Ένα ματσάκι μαϊντανό
100γρ ελαιόλαδο

Φασολάκια

150γρ φασόλια πλατύ φύλλα
150γρ φασόλακια χαρικοτς
150γρ φασόλακια σνακ πις
200γρ ζάχαρη
200γρ νερό
100γρ ξύδι
10γρ Αστεροειδή γλυκάνισο
100γρ Καρότα
Πιπέρι

Ντομάτες κονφι

100γρ ντοματίνια
1 λίτρο ελαιόλαδο
Θυμάρι
Σκόρδο

Κρέμα καπνιστού χελιού 

300γρ κρέμα γάλακτος
Ξύσμα λάιμ
100γρ χέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πληγούρι

Βράζουμε το πληγούρι, μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε σε ένα μπωλ και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε μικρά κυβάκια. Κλείνουμε το μπωλ με μεμβράνη και το καπνίζουμε.

Φασολάκια

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλακι ξύδι, γλυκάνισο, νερό και ζάχαρη. Μόλις ετοιμαστεί το νερό πίκλας τοποθετούμε τα φασόλακια σνακ πις και το καρότο που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Με το φλόγιστρο καίμε τα φασόλακια χαρικοτς. Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε νερό και μπλανσάρουμε τα φασόλακια τα πλατύ φύλλα ύστερα τα παγώνουμε σε κρύο νερό.

Ντομάτες κονφι

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά.

Κρέμα καπνιστού χελιού

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ύστερα τα τοποθετούμε σε ένα σιφον με 2 αμπούλες.

Συνθέτουμε το πιάτο μας με ένα φιλέτο χέλι καμένο με το φλόγιστρο και με τις παρασκευές μας.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα