Για τα κεφτεδάκια 200 gr πουρέ από φρέσκες πατάτες 1 μικρό κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο 150 gr αρακά 100 gr φασολάκια baby φρέσκα 1/2 πράσινη πιπεριά 1/2 κίτρινη πιπεριά 1/2 κόκκινη πιπεριά Φρέσκο δυόσμο ½ ξύσμα από λάιμ 50 ml ελαιόλαδο 1 αυγό 60 gr αλεύρι Aλάτι Πιπέρι Για το πανάρισμα 1 αυγό 50 ml γάλα Αλάτι Πιπέρι Πάνκο Ηλιέλαιο Για τη σπιτική μαγιονέζα 1 αυγό παστεριωμένο 1 κ.γ. μουστάρδα 150-200 ml ηλιέλαιο Χυμό από μισό λεμόνι Αλάτι Πιπέρι Ξύσμα λεμονιού Για τα τσιπς γλυκοπατάτας Γλυκοπατάτες Αλάτι Ηλιέλαιο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά τις πατάτες σε κύβους σε αλατισμένο νερό τις κρυώνουμε και τις περνάμε από σίτα για να γίνουν πουρές. Ταυτόχρονα σ΄ ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά και τα φασολάκια κομμένα για περίπου 8 λεπτά. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και όλα τα αρωματικά ψιλοκομμένα. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες σε πουρέ και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, τα αρωματικά, το ελαιόλαδο, αλεύρι, αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Στη συνέχεια κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο και τις αφήνουμε μέσα σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά! Για τη μαγιονέζα παστεριώνουμε το αυγό σε μπεν μαρί και σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το λεμόνι, το αβγό και το ξύσμα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σιγά σιγά κουνώντας το μίξερ πάνω κάτω. Έπειτα σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς. Μεριδοποιούμε τα κεφτεδάκια σε 50-60 gr και τα περνάμε από αλεύρι, το μείγμα με το γάλα-αυγό-αλάτι και έπειτα στο πάνκο. Στεγνώνουμε και αλατίζουμε τις πατάτες και έπειτα τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Στο τηγάνι βάζουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί τις πατάτες και τα κεφτεδάκια και έπειτα σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τη μαγιονέζα. Επιστροφή στην Αρχική σελίδα