Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Κριθαράκι μεσαίο 500γρ
Κοτόπουλο ολόκληρο 1
Πιπεριές κόκκινες 2τμχ
Πιπεριές πράσινες 2τμχ
Πιπεριές κίτρινες 2τμχ
Κρεμμύδια 3 τμχ
Σκόρδο 1 τμχ
Δενδρολίβανο 1 κλωνάρι
Βούτυρο 100 γρ
Παρμεζάνα 50γρ
Αλάτι πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 100μλ
Ελαιόλαδο Grapeseed oil 150ml
Λουίζα 300 γρ
Ξανθανη 20γρ
Καρότα 3 τμχ
Κρασί λευκό 50 μλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και παίρνουμε τις καρκασες. Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε 2 κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο και τα κόκαλα από το κοτόπουλο στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρουμε ένα γευστικό ζωμό. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μία πιπεριά κόκκινη κομμένη μία πράσινη και μία κίτρινη προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι και βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το κριθαράκι σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά από το σουρωμένο ζωμό κοτόπουλο μέχρι να έχουμε ένα μαλακό κριθαράκι, στο τέλος δένουμε με βούτυρο και παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα γυρνάμε από την άλλη πλευρά ρίχνουμε βούτυρο και δεντρολίβανο και τα βάζουμε στο φούρνο με το τηγάνι. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις πιπεριές που είχαμε στο φούρνο αλάτι πιπέρι μαϊντανό κρέμα γάλακτος και ξανθάνη και μπλένταρούμε μέχρι να γίνει κρέμα στη συνέχεια βάζουμε σε μία σακούλα κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το grape seed oil και τη Λουίζα και μπλένταρούμε για τέσσερα λεπτά περνάμε από σινουά και τουλπάνι. Βάζουμε το κριθαράκι στο πιάτο το κοτόπουλο κρέμα από τις πιπεριές, τα ζουμιά από το κοτόπουλο τα βάζουμε πάλι στη φωτιά και δένουμε με ξανθάνη στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ποτ.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα