Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Για την ζύμη

500 gr αλεύρι
300 ml νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 gr αλάτι

Κρύα σούπα ντομάτας

5 τομάτες
2 πιπεριές
1/2 Τσίλι
5 φέτες ψωμί του τοστ
2 αγγούρια
50 ml βαλσάμικο ξύδι
100 ml ελαιόλαδο
5 gr Αλάτι
2 κρεμμύδια
10 φύλλα βασιλικό
5 φύλλα λουίζα
2 κλωνάρια ρίγανη

Για την μοτσαρέλα

1 μπάλα μοτσαρέλα
2 αυγά 100 gr πάνκο

Για το ταρτάρ τομάτας

1 ντομάτα μαύρη
1 ντομάτα πράσινη
1 ντομάτα κόκκινη
μυρωδικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για την σούπα σε μια σακούλα vacuum και τραβάμε τον αέρα για το μαρινάρισμα. Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε 10 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη λεπτή και την κόβουμε σε λωρίδες 20 εκατοστών. Πανάρουμε την μοτσαρέλα που πρώτα έχουμε κόψει σε στικς, σε αυγό και πάνκο. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια τηγανίζουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό. Για το ταρτάρ τομάτας, μπλανσάρουμε 40 δευτερόλεπτα τις ντομάτες στις οποίες έχουμε κάνει μικρές τομές και τις βάζουμε σε νερό με πάγο για να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και μαρινάρουμε με μυρωδικά, βαλσάμικο, ελαιόλαδο και αλάτι. Στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας το ξεροτήγανο κατά μήκος του πιάτου, το ταρτάρ ντομάτας και την μοτσαρέλα δίπλα, πάνω στο ξεροτήγανο μυρωδικά και προσούτο και ανθό αλατιού. Σ’ ένα μπολ την σούπα.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα