Μπισκουί αμυγδάλου 150 γρ αλεύρι Χ. Ο. Χ 100 γρ ζάχαρη λευκή 100 γρ αμυγδαλο 20 γρ ηλιέλαιο 100 γρ νερό Μους αβοκάντο/αμύγδαλο 2 αβοκάντο 50 γρ ζάχαρη 100γρ πάστα αμυγδάλου 100 γρ κρέμα γάλακτος Ζελέ ροδάκινο / μανταρίνι 200γρ ροδάκινο 100γρ μανταρίνι 150 γρ ζάχαρη 10γρ αγαρ αγαρ 50 γρ νερό Καραμελωμένα αμύγδαλα 50 γρ ζάχαρη λευκή 100γρ Φίλε αμυγδάλου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μπισκουί Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα, απλώνουμε σε μια λαμαρίνα 5 χιλιοστα και ψήνουμε στους 160 c για 10-15 λεπτά. Μόλις ψηθεί κόβουμε με ένα τσέρκι το σχήμα που επιθυμούμε όσο είναι ζεστό. Μους αβοκάντο Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με την βοήθεια ενός αυγοδάρτης (φουε) ή στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Φτιάχνουμε μια σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και λίγη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε τις 2 παρασκευές ελαφρά με την βοήθεια μιας μαρίζ και παγώνουμε την μους. Ζελέ Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τα ροδάκινα και τα μανταρίνια αφού τα κόψουμε σε κομμάτια, την ζάχαρη και το νερό. Μόλις καραμελώσουν αφαιρούμε 3 4 κομμάτια φρούτου για διακόσμηση και το υπόλοιπο μείγμα το κάνουμε πουρέ. Περνάμε τον πουρέ από σίτα ή σουρωτήρι μέσα σε ένα κατσαρολάκι του δίνουμε μια βράση και τοποθετούμε το αγαρ αγαρ. Αφαιρούμε από την φωτιά, τοποθετούμε το ζελέ σε ένα ταψάκι πάνω από φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Στήνουμε το γλυκό μας τοποθετώντας την βάση, το ζελέ, τα καραμελωμένα ροδάκινα, καραμελωμένα αμύγδαλα και τέλος την μους αβοκάντο. Διακοσμούμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Επιστροφή στην Αρχική σελίδα