Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αραντσίνι
200 γρ ρύζι σούσι
20γρ μιριν
20 γρ ζάχαρη
20γρ ξύδι σούσι ή κινέζικο ξύδι
200γρ μελιτζάνα
200 γρ μανιτάρια Πορτομπέλο
Σκόρδο
20γρ σιράτσα ή καυτερή σάλτσα
100γρ vegan παρμεζάνα
100γρ πάνκο ή τριμμένο ψωμί
100γρ μίγμα από παξιμάδια τριμμένα

Σάλτσα τομάτας
50 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ντομάτες
Ξύλο κανέλα
150 γρ κρέμα καρύδας
100γρ βασιλικό
Σκόρδο

Γαρνιτούρα
Τσιπς από vegan bacon
Καραμελωμένα κρεμμύδια
Τριμμένη καρύδα
Τσιπς από φύλλο ρυζιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αραντσίνι
Βράζουμε το ρύζι αφού το ξεπλένουμε 2 φορές με κρύο νερό σε αναλογία 2 νερό και 1 ρύζι. Προσθέτουμε το μιριν, το ξύδι την ζάχαρη και μόλις εξατμιστεί το νερό παγώνουμε το ρύζι. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το ρύζι, την παρμεζάνα, την καυτερή σάλτσα, την τριμμένη καρύδα και αναμειγνύουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την μελιτζάνα και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια μέχρι να στεγνώσουν και τα αρωματίζουμε με σκόρδο. Παίρνουμε μια ποσότητα από το ρύζι, γεμίζουμε με το μίγμα των μανιταριών και παναρουμε την σφαίρα με το τριμμένο πανκο /παξιμάδι. Παγώνουμε την σφαίρα Αραντσινι και την τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Γαρνιτούρα
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να καραμελώσουν. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι το φύλλο ρυζιού για να πάρει την μορφή τσιπ. Σάλτσα Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την ντομάτα με το σκόρδο, κανέλα , προσθέτουμε το βασιλικό και σβήνουμε με την κρέμα καρύδας. Τοποθετούμε την σάλτσα στο μίξερ μέχρι να δώσουμε μια ωραία υφή στην σάλτσα. Συνθέτουμε το πιάτο μας με το Αραντσινι, τις γαρνιτούρα και περιχύνουμε την σάλτσα γύρω από το Αραντσινι.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα