Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Φουζίλι με κολοκυθάκια, τομάτα και μαντζουράνα

Vegan Ζυμαρικά

Σπιτικό πέστο, φρέσκα εποχικά λαχανικά, μυρωδικά, ελιές, σκόρδο... Τα αρώματα του μεσογειακού καλοκαιριού αναδεικνύονται μέσα από εύκολες μακαρονάδες, οι οποίες με ζυμαρικά ολικής άλεσης γίνονται ακόμη πιο υγιεινές. Μπορείτε να τις απολαύσετε σε vegan ή χορτοφαγική επιλογή, ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιήσετε τυρί.

Υλικά

  • 500 γρ. φουζίλι ολικής άλεσης (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 1 εκατ.
  • 2 πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες σε λωρίδες
  • 4 μέτριες τομάτες 
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη 
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ξερή μαντζουράνα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, πεκορίνο ή φυτικό υποκατάστατο τυριού (προαιρετικά)
  • λίγο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις τομάτες σε κύβους σε σουρωτήρι και πάνω σε ένα μπολ, για να μαζέψουμε το ζουμί τους.  Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι, σε  χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις τομάτες, την πιπερίτσα, τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά μας και στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζουμί από τις τομάτες και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια,  ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί, αν χρησιμοποιήσουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη