Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Με ρεβύθια, κους κους και καρύδια

Vegan Burgers

Δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να απολαύσεις αυτά τα ξεχωριστά burgers όπου τα λαχανικά της άνοιξης και τα όσπρια αντικαθιστούν εξαιρετικά το κρέας. Ζουμερά πολύχρωμα μπιφτέκια και ιδανικοί υγιεινοί συνδυασμοί σε παραλλαγές του αγαπημένου street food που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους «καμουφλάροντας» και πολλά θρεπτικά συστατικά σε μια πιο ποπ εκδοχή.

Υλικά

Για 4 burgers:
100 γρ. καρυδόψιχα
160 γρ. βρασμένα ρεβίθια 
160 γρ. κουσκούς βρασμένο (από σιμιγδάλι, όχι ζυμαρικό)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
1 κ.σ. μαγιονέζα vegan
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι από μύλο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
4 ψωμάκια για burger 
μαρούλι 
ρόκα
φέτες αβοκάντο 
ντομάτα 
φέτες κρεμμύδι 
αγγουράκι τουρσί 
πιπεριές 
κέτσαπ
μουστάρδα 

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τη σόγια και τον ντοματοπελτέ να γίνουν μείγμα, το οποίο τοποθετούμε στο μπολ με τα καρύδια. 
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. 
Έπειτα βάζουμε το βρασμένο κουσκούς, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, δουλεύοντας καλά το μείγμα, τέσσερα μπιφτέκια. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια με τις γαρνιτούρες που μας αρέσουν. 
Healthy tip!
Τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή ενέργειας με πολλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. Ειδικότερα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, αλλά και μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, και έχουν επίσης αντιοξειδωτική δράση.
Από την Ντίνα Γκρουμούτη