Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Γέμιση για φιλέτο στήθος γαλοπούλας (Pocket)

Γέμιση για φιλέτο στήθος γαλοπούλας με κάστανα και βερίκοκα.

Υλικά

ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
10 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
15 κάστανα
15 βερίκοκα
1 κουτ. σούπας  ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας  βούτυρο
3 φέτες ψωμί για τοστ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το θυμάρι και το φασκόμηλο.

Προσθέτουμε  τα κάστανα και τα βερίκοκα σε χοντρά κομμάτια για να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί. Όταν πάρει χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό.



Για τη γαλοπούλα

Σε ένα ξύλο κοπής χαράζουμε το στήθος γαλοπούλας οριζόντια  κατά μήκος  βάζοντας το μαχαίρι από το παχύ μέρος της γαλοπούλας μέσα στο κρέας.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας το στήθος και δημιουργούμε μία θήκη, αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και βάζουμε την γέμιση.

Κλείνουμε τη γαλοπούλα και την δένουμε με σπάγκο. Αλατοπιπερώνουμε.

Τυλίγουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180οC για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε τη γαλοπούλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και την κόβουμε σε φέτες.