Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αν και η λέξη «οξύ» ακούγεται τρομακτική, στην πραγματικότητα πρόκειται για τους χυμούς των φρούτων που έχουν pH χαμηλότερο από το 5,5 της επιδερμίδας, δηλαδή 3 με 4. Λόγω αυτής της διαφοράς, αναπτύσσουν κερατολυτική δράση. Χαλαρώνουν τους δεσμούς της κερατίνης κι έτσι απελευθερώνουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα που θαμπώνουν το δέρμα. Το χρώμα του φωτίζεται ενώ, συγχρόνως, γίνεται πιο υγιές και ενυδατώνεται καλύτερα. Τα κυριότερα άλφα υδροξυοξέα που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και στα δερματολογικά πίλινγκ:

γλυκολικό οξύ: προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο. Ιδανικό για απολέπιση και λεύκανση.

κιτρικό οξύ: προέρχεται από τα εσπεριδοειδή και έχει αντιοξειδωτική δράση. Σβήνει τις πανάδες και συσφίγγει τους πόρους.

μηλικό οξύ: προέρχεται από το μήλο. Βοηθάει στη λάμψη και στην παραγωγή κολλαγόνου.

μανδελικό οξύ: προέρχεται από τα πικραμύγδαλα. Απολεπίζει και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος στην ακμή.