Για 4 άτομα:
• 500 γρ. ταλιατέλες (ολικής ή πράσινες)
• 200 γρ. αρακά, βρασμένο για 8'-10'
• 2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτά φετάκια
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
• μερικές φουντίτσες μπρόκολο, ζεματισμένο ελαφρά
• 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
• παρμεζάνα τριμμένη
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο