Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Πέννες με ωμή σάλτσα από τομάτες, αμύγδαλα και σκόρδο

Vegan Ζυμαρικά

Σπιτικό πέστο, φρέσκα εποχικά λαχανικά, μυρωδικά, ελιές, σκόρδο... Τα αρώματα του μεσογειακού καλοκαιριού αναδεικνύονται μέσα από εύκολες μακαρονάδες, οι οποίες με ζυμαρικά ολικής άλεσης γίνονται ακόμη πιο υγιεινές. Μπορείτε να τις απολαύσετε σε vegan ή χορτοφαγική επιλογή, ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιήσετε τυρί. 

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 3 ώριμες μεγάλες τομάτες
  • 1 φλιτζ.  αμύγδαλα με τη φλούδα τους
  • 1/2 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα ή φυτικό υποκατάστατο τυριού (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις τομάτες σε τέταρτα και τις  απλώνουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένες και αλατισμένες. Αφήνουμε να ψηθούν στους 160°C για 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα. Πολτοποιούμε ελαφρά τις τομάτες με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα ανακατεύοντας με το μείγμα των λαχανικών.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί, αν χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη