Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί σε μους και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα παξιμάδια να γίνουν πούδρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε την πούδρα παξιμάδι σε ένα τσέρκι 10 -12 εκατ. και το βάζουμε στο ψυγείο. Παράλληλα έχουμε βάλει το κόκκινο παντζάρι στον φούρνο και το ψήνουμε τυλιγμένο σε ένα αλουμινόχαρτο, ενώ το κίτρινο παντζάρι το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα άλλα 2 παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο και τα διατηρούμε σε παγωμένο νερό.
Βράζουμε τον χυμό πορτοκάλι με το αγάρ αγάρ, έπειτα το απλώνουμε σε ένα σκεύος και το παγώνουμε πολύ καλά στο ψυγείο. Μετά, το χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνει βελούδινο.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ εκτός από τα λάδια, τα οποία ρίχνουμε στο τέλος και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τα μαγειρεμένα παντζάρια κυδωνάτα, τα μαρινάρουμε με την βινεγκρέτ και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Ξεφορμάρουμε την πούδρα και τοποθετούμε πάνω πρώτα τα μαγειρεμένα παντζάρια, έπειτα στα κενά τοποθετούμε με ένα κορνέ τη μους κατσικίσιου τυριού, συμπληρώνουμε με μερικές σταγόνες υγρό τζελ πορτοκάλι και για ντεκόρ βάζουμε τα ωμά φλέικς παντζαριού.
*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη.