Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πιο συγκεκριμένα:

Συμβάλλουν στη φυσιολογική τους ανάπτυξη.

Ενισχύουν τη νοητική τους λειτουργία, κάτι που οφείλεται στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν.

Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, που είναι πολύ συχνή στην παιδική ηλικία, χάρη στις φυτικές τους ίνες. 

Βέβαια, όσον αφορά στα παιδιά, η κατανάλωση φυτικών ινών θέλει μέτρο, το οποίο πρέπει να μάθουμε να κρατάμε. Ένας υπολογισμός, που έχει προκύψει έπειτα από συστάσεις ειδικών, μας δίνει την απάντηση για το δικό μας παιδί... Βγάλτε κομπιουτεράκι!

Γραμμάρια φυτικών ινών (ημερησίως) = ηλικία (σε έτη) + 5.

Για παράδειγμα, ένα παιδί 11 ετών συστήνεται να προσλαμβάνει καθημερινά 11+5=16 γραμμάρια φυτικών ινών.

Βάλτε την ολική άλεση στη διατροφή τους έξυπνα!

Καλό είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να καταναλώνουν προϊόντα ολικής άλεσης από μικρά. Αν όμως δεν το κάναμε τότε, τι γίνεται τώρα; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να πείσεις ένα παιδί να φάει κάτι που δεν θέλει.

Κι επειδή οι περισσότεροι μικροί μας φίλοι έχουν μυηθεί στην κατανάλωση επεξεργασμένων δημητριακών, το να πείσουμε να τα αντικαταστήσουν με είδη ολικής άλεσης, είναι συχνά ένας άθλος. 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όμως, για έναν γονιό που θέλει! 

Ετοιμάστε τοστάκι με μια φέτα λευκό ψωμί και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης για το κολατσιό του.

Φτιάξτε δίχρωμο ρυζι, μισό επεξεργασμένο και μισό όχι, για να συνοδέψετε το κρέας ή το ψάρι του. Τα παιδιά έχουν αδυναμία στα χρώματα και στους συνδυασμούς και είναι πολύ πιθανό να βρουν τη διχρωμία στο πιάτο πιο ενδιαφέρουσα. 

Για τα πιο «αγύριστα» κεφαλάκια, δοκιμάστε να βράσετε μακαρόνια ολικής άλεσης και να τα καμουφλάρετε με τη σάλτσα και το τυράκι. Έτσι, ίσως γυρίσουν τα κεφαλάκια, και ίσως δοκιμάσουν κιόλας!

Στην τελευταία πίστα δυσκολίας, για το παιδί που δεν πείθεται με τίποτα να δοκιμάσει, φτιάξτε σπιτικά κέικ,muffins ή κουλουράκια με αλεύρι ολικής άλεσης. Βάζουμε στοίχημα ότι ο απαιτητικός μικρός σας δεν θ’ αντισταθεί απ’ το να πάρει, έστω ένα. Και το πιθανότερο είναι ότι μετά θα πάρει κι άλλο!

Γενικά, πειραματιστείτε με τα δεκάδες είδη ολικής άλεσης που υπάρχουν στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Κάποια απ’ αυτά θα κάνουν κλικ ακόμα και στα πιο δύσκολα παιδιά.