Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Όσπρια και παιδί: Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα όσπρια, γιατί του είναι πολύτιμα!

Ίσως έχετε προβληματισθεί σχετικά με το αν μπορούν τα παιδιά να καταναλώνουν όσπρια. Όχι μόνο μπορούν, επιβάλλεται! Δηλαδή, συστήνεται από τους ειδικούς, να καταναλώνουν τα παιδιά όσπρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Διάβασε αναλυτικότερα στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα
Όσπρια: Όλα για την κατανάλωσή τους!
Πώς και πόσο να τα τρώμε και τι συνδυασμοί μας δίνουν maximum αποτέλεσμα. Και να ήθελαν τα όσπρια να μείνουν απαρατήρητα από την επιστημονική κοινότητα, δεν θα το κατάφερναν. Κατέχουν τόσο σημαντική θέση στη διατροφή μας, που οι επιστήμονες επιθυμούν να διερευνήσουν περισσότερο το ρόλο τους στην υγεία μας. 
Διάβασε περισσότερα
Όσπρια: θησαυρός της γης και της υγείας, πρωταγωνιστές της ιστορίας

Η γη μας δίνει θησαυρούς, βαλμένους μέσα σε καρπούς! Και κάπως έτσι, μας έδωσε απλόχερα τα όσπρια. Μια μεγάλη οικογένεια καρπών, η οποία κατέχει εξέχουσα θέση στο τραπέζι μας και μάλιστα, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Διάβασε περισσότερα
Όσπρια: έξυπνοι τρόποι για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας!

Τα όσπρια είναι μια «τροφή-πολυεργαλείο», κι ένας πραγματικός μπαλαντέρ στη μαγειρική. Υπάρχει πάντα ο κλασικός τρόπος για να καταναλωθούν, δηλαδή το γνωστό φακές ή ρεβίθια σούπα ή φασολάδα. Αλλά εσείς ανοίξτε τους ορίζοντές σας, και σκαρφιστείτε εναλλακτικές. Υπάρχουν άπειρες! 

Διάβασε περισσότερα