Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Αλάτι: σε ποιες τροφές το βρίσκουμε και πώς ανακαλύπτουμε πόσο αλάτι/νάτριο περιέχει μια τροφή;

Το πρώτο βήμα για να μετριάσουμε την κατανάλωση αλατιού είναι ν’ ανακαλύψουμε σε ποιες τροφές υπάρχει. Δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου σ’ αυτό, γιατί το αλάτι υπάρχει σχεδόν σε κάθε τροφή! Διάβασε περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα
Αλάτι: τόσο, όσο…Ναι, αλλά πόσο;
Tο αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέ­ζι από την εποχή που είχαμε περιορισμένους τρόπους για τη συντήρηση των τροφίμων, αλλά και για να τους δίνουμε γεύση. Παρ’ όλ’ αυτά, αν και η ψύξη και η κατάψυξη έχουν μειώσει την ανάγκη χρήσης του για τη συντήρηση, η επίκτητη συνήθεια του ιδιαίτερα αλατισμένου φαγητού έχει παραμείνει στους Έλληνες.
Διάβασε περισσότερα
Αλάτι: πόσο πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;
Ιδιαίτερα ανθυγιεινή συνήθεια αποτελεί η αυξημένη κατανάλωση αλατιού καθώς συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και άλλων νοσημάτων. Μάλιστα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης αλατιού μπορεί να εμφανιστούν από μικρή ηλικία.
Διάβασε περισσότερα
Αλάτι: Το νάτριο θέλει μέτρο και μπορείτε να το μειώσετε, ακολουθώντας απλές συμβουλές

Να κάνουμε λίγο μάθημα χημείας; Όπως τον παλιό, καλό, μαθητικό καιρό; Μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι συμβαίνει με το αλάτι και γιατί πρέπει να μην υπερβάλλουμε στην κατανάλωσή του. Δες περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα
Τα αλάτια της ζωής μας

Λευκό, ροζ, μαύρο, κόκκινο ή μπλε; Όρυκτό ή θαλάσσιο; Σας παρουσιάζουμε όλα τα είδη του αλατιού, τη χρήση τους και τη σημασία τους στη διατροφή μας και εσείς θα αποφασίσετε με ποιο θα κάνετε θαύματα στην κουζίνα σας. 

Διάβασε περισσότερα
Αλάτι: Ένα συστατικό με μεγάλη ιστορία, ουσιαστικό για την υγεία μας

Εμείς επισφραγίζουμε τις συμφωνίες με την υπογραφή μας. Κάποτε, όμως, στην αρχαία Ελλάδα, η επισφράγιση γινόταν με το αλάτι, αφού για τους αρχαίους Έλληνες συμβόλιζε την αλληλεγγύη και τη φιλία. Διάβασε περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα